Dit is wat er gaat gebeuren met de corgi’s van Queen Elizabeth II

Op donderdag 8 september overleed de Britse koningin Elizabeth op 96-jarige leeftijd. Op dat moment had ze nog steeds drie honden, twee corgi’s en een dorgi (een kruising van een corgi en een dachshund/teckel). Zij zullen nu een nieuwe thuis krijgen.

Queen Elizabeth II was tijdens haar hele leven een grote fan van honden en dan vooral corgi’s. Ze had zo altijd enkele corgi’s die samen met haar in Buckingham Palace woonden. Nu ze overleden is, vroegen heel wat mensen zich af wat er met de drie overblijvende honden zou gebeuren. En daar is nu een antwoord op.

Prince Andrew

De drie honden zullen opgevangen worden door Prince Andrew, de tweede zoon van Queen Elizabeth. Er waren al meteen geruchten dat de honden naar Andrew zouden gaan, maar die werden nu ook bevestigd door een woordvoerder van Prince Andrew. Hij heeft dan ook een speciale band met de overgebleven corgi’s. Hij deed Elizabeth namelijk in 2021 de corgi’s Muick en Fergus cadeau. Enkele maanden later overleed Fergus door hartproblemen. In juni, op de dag waarop Prince Philip, de man van Elizabeth, zijn 100ste verjaardag gevierd zou hebben, deed Prince Andrew z’n moeder nog een nieuwe corgi cadeau, Sandy. De derde hond die Elizabeth op het moment van haar overlijden had, was Candy. Candy is een dorgi, een kruising tussen een corgi en een dachshund of teckel. Het is niet duidelijk of Candy ook onderdak zal krijgen bij Prince Andrew.

De honden zullen dus niet langer in Buckingham Palace wonen, waar ze hun eigen kamer hadden. De zogenaamde Corgi Room was volledig uitgerust voor de favoriete viervoeters van de Queen. Tijdens haar leven werden de honden verzorgd door twee vaste dogsitters, die de naam Doggie 1 en Doggie 2 kregen.

Meer
Lees meer...