Coronacijfers stagneren: Aantal nieuwe besmettingen per dag blijft exact hetzelfde

Uit de nieuwe cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus in ons land verder stagneren. Daarbij ligt het aantal nieuwe besmettingen zelfs exact even hoog als in de vorige periode van 7 dagen.

Ook op kerstdag krijgen we van Sciensano een update van de coronacijfers cadeau. Daaruit blijkt dat de cijfers opnieuw stagneren. Nadat er de afgelopen dagen een stijging was in het aantal besmettingen, is er nu een duidelijke stagnering.

Exact even veel besmettingen

In de periode van 14 tot 21 december werden er dagelijks gemiddeld 2.452,4 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is exact even veel als in de vorige periode van 7 dagen. Gisteren ging het hier nog om een stijging met 6 procent.

Eerder was er een stijging te zien in het aantal nieuwe besmettingen, maar die nam de laatste dagen opnieuw af. Zo ging het woensdag nog om een stijging met 7 procent, dinsdag steeg het aantal nieuwe besmettingen nog met 10 procent. In totaal hebben in ons land nu al 634.904 te horen dat ze besmet waren met het coronavirus.

Er worden nog steeds elke dag meer coronatesten afgenomen in ons land. Het gaat nu gemiddeld om 38.797 testen per dag. Van die testen keert 7,52 procent positief terug. Deze positiviteitsratio daalt zo dus traag verder. Het gaat nu om een daling met 0,6 procent. Dit cijfer zou op 3 procent moeten liggen voor de experts aan versoepelingen willen denken.

Aantal ziekenhuisopnames daalt zeer licht

Bij het aantal ziekenhuisopnames per dag was tussen 17 en 24 december een lichte daling te zien. Het gaat daar nu om gemiddeld 181,1 opnames per dag, een daling met 2 procent vergeleken bij een week eerder.

Ook het totale aantal coronapatiënten in het ziekenhuis neemt af met 2 procent. 2.448 mensen brachten kerstavond door in het ziekenhuis, waarvan 514 op intensieve zorgen. 

Overlijdens daalt nog met 7 procent

Tussen 14 en 21 december overleden dagelijks gemiddeld 88,4 Belgen door het virus. Dat is een daling met 7,2 procent.

Het totale aantal coronadoden ligt nu op 19.038.

Meer
Lees meer...