Left Right
scrollTop top

Coronacijfers: Aantal besmettingen neemt licht af, andere cijfers blijven stijgen


Corona België
© Virginia Mayo / AP (via Isopix)

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt voor de tweede dag op rij licht af. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens neemt wel nog steeds toe. Zo valt te lezen op het dashboard van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Na een lange periode van stijgingen in alle cijfers, neemt het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus voor de tweede dag op rij licht af. Bij de andere cijfers zien we wel nog steeds een stijging.

Gemiddeld 4.436,3 nieuwe besmettingen per dag (-6 procent)

In de week van 26 maart tot 1 april werden in België dagelijks gemiddeld 4.436,3 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 6 procent vergeleken bij een week eerder. Tot eergisteren ging het hierbij telkens om een stijging. Gisteren daalde het aantal besmettingen voor de eerste keer licht, toen ging het om een daling met amper één procent.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 64.055,7 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 3 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 7,8 procent en daarmee 0,1 procent hoger dan gisteren.

Gemiddeld 263,3 ziekenhuisopnames per dag (+9 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een stijging te zien. Dat cijfer stijgt wel minder snel dan de afgelopen dagen. Het gaat vandaag om een stijging met 9 procent naar gemiddeld 263,3 per dag. Gisteren ging het hierbij nog om een stijging met 13 procent.

Gisteren lagen er 2.921 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 11 meer dan een dag eerder. 832 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Ook dat zijn er 11 meer dan een dag eerder. 478 mensen moeten beademd worden.

Gemiddeld 29,3 overlijdens per dag (+4,1 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 29,3 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 4,1 procent meer dan een week eerder. Al gaat het hier om een zodanig laag cijfer dat percentages weinig willen zeggen. In totaal overleden er in ons land al 23.169 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment kregen al 1.496.083 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 16,3 procent van de bevolking ouder dan 18 en 13 procent van de volledige bevolking. 569.101 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,2 procent van de volwassenen in ons land en 5 procent van de volledige bevolking. Wie wil, kan zich vanaf dinsdag 6 april inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428