Coronacijfers: gemiddeld 550,3 besmettingen per dag, stijging neemt af in kracht

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land neemt opnieuw toe. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers op het dashboard van Sciensano. Op dit moment worden er dagelijks gemiddeld 550,3 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus per dag ligt nu op 550,3. Dat is een stijging van 46 procent vergeleken bij het gemiddelde aantal van vorige week. Vorige week steeg dat cijfer namelijk nog met 169 procent. De stijging neemt dus wel af in kracht.

724 besmettingen in één dag

Op maandag 3 augustus werden er in totaal 724 nieuwe besmettingen gemeld, dat is het hoogste cijfer sinds eind april. Het cijfer van maandag is het laatste volledige dagcijfer dat bekend is, aangezien er een aantal dagen vertraging zit op de cijfers.

In totaal werden er in ons land nu 72.016 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In de laatste 14 dagen werden er 56,5 nieuwe besmettingen opgemeten per 100.000 inwoners.

Ziekenhuisopnames en overlijdens

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag stijgt licht van gemiddeld 21,6 naar gemiddeld 24,6. Gisteren werden er 28 nieuwe patiënten opgenomen. Een dag eerder lag dat cijfer nog op 41. In totaal liggen er op dit moment 278 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 15 minder dan gisteren, maar ook 15 meer dan een week geleden. 65 patiënten verblijven op intensieve zorgen. Dat zijn er 4 meer dan gisteren en 23 meer dan een week geleden.

Het gemiddeld aantal doden blijft gelijk met gemiddeld 2,6 overlijdens per dag. 

Wereldwijd 19 miljoen besmettingen

Het wereldwijde aantal besmettingen met het coronavirus heeft de kaap van 19 miljoen overschreden. Dat blijkt uit cijfers van de John Hopkins Universiteit. Het aantal doden ligt nu op meer dan 714.000.

Het grootste aantal besmettingen werd nog steeds vastgesteld in de Verenigde Staten, gevolgd door Brazilië, India en Rusland. Maar op de vijfde plaats staat nu het Afrikaanse land Zuid-Afrika. De stijging in Afrika kan gevaarlijk zijn aangezien er daar minder middelen zijn om mensen te verzorgen.

Meer
Lees meer...