Left Right
scrollTop top

Coronavirus: Brussels Airlines houdt vanaf vrijdag vliegtuigen aan de grond


Brussels Airlines schrapt alle vluchten.
© EPA

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines houdt vanaf vrijdag alle vliegtuigen voor gewone passagiersvluchten aan de grond. Dat is besloten na een overleg tussen de directie en de vakbonden. De toestellen van Brussels Airlines zouden minstens tot zondag 19 april aan de grond blijven. Dat melden onder meer de Mediahuis-kranten. Op die manier hoopt de luchtvaartmaatschappij de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

EPA

Het leeuwendeel van het personeel zit sinds maandag al in een regime van 30 procent tijdelijke technische werkloosheid. Voor hen zal nu de volledige technische werkloosheid worden aangevraagd. Brussels Airlines verwijst naar het advies van Buitenlandse Zaken dat reizen naar het buitenland afraadt en een vliegverbod instelde naar enkele landen.

“Als verantwoordelijk bedrijf moeten we de beslissing nemen om onze activiteiten tijdelijk stop te zetten”, zegt CEO Dieter Vranckx in een persbericht. “Dit zal ons toelaten om de negatieve financiële impact op onze maatschappij te verminderen.”

Repatriëringsvluchten

De komende dagen zal het aantal vluchten verlaagd worden tot op vrijdag het laatste vliegtuig opstijgt. Brussels Airlines zal wel “een minimale vliegtuigcapaciteit” stand-by houden voor eventuele repatriëringsvluchten voor Belgen uit het buitenland.

De vliegmaatschappij gaf reizigers eerder al de mogelijkheid om hun reis aan voordelige voorwaarden om te boeken. Zij kunnen tot 1 juni een nieuwe reisdatum en een nieuwe bestemming kiezen.

Bijna al het personeel van Brussels Airlines zal gedurende vier weken niet werken. Er zullen enkele uitzonderingen zijn, namelijk de mensen die de repatriëringsvluchten regelen en de heropstart van de vluchten die gepland staat op 20 april. Brussels Airlines is momenteel met de regering in gesprek over staatssteun.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899