Coucke koopt alles op in stadje Durbuy: ‘Couckeland’ nu al 9 keer groter dan Walibi

Coucke koopt alles op in stadje Durbuy: ‘Couckeland’ nu al 9 keer groter dan Walibi

In de Ardennen bouwt miljardair Marc Coucke verder aan z’n pretpark of ‘Couckeland’. La Petite Merveille, of ‘de kleine droom’  is nu al 9 keer groter dan Walibi. En hij gaat er een restaurant openen met bekende kok Wout Bru. Want Coucke ziet het groots met z’n kleine droom: zijn gebied omvat nu al 500 hectare.

Groot, groter, groots … Dat lijkt zowat het plan van Coucke met het kleinste stadje ter wereld, Durbuy. Hij koopt er zowat alles op. Eerst begon hij met twee avonturenparken Durbuy Adventure en La Petite Merveille. Toen kwam er nog een natuurgebied bij: Domaine de Hottemme.

Daarna nog een paar bossen, wat restaurants en cafés. En een hotel in het centrum ook, plus een bungalowpark, Sunclass. In het hotel hangen ondertussen schilderijen van z’n andere zakenpartner, Kamagurka, zo weet Het Laatste Nieuws. Ook een camping kocht hij op en ontruimde hij.

In het stadje komt nu ook een sterrenchef: Wout Bru. Die had jarenlang in de Provence een restaurant, maar dat ging financieel ten onder. Coucke vist nu Bru op, en steekt hem in een restaurant in Durbuy.

En de plannen gaan maar verder: hij blijft chalets en gîtes renoveren. En er komen elektrische treintjes door de stad en meer wandelpaden. En Coucke wil zelfs een kabelbaan aanleggen. Plus ook indoor activiteitenhallen. Hij stopt er om en bij de 100 miljoen euro in.

De lokale burgemeester vindt het perfect: eindelijk jobs en activiteit in z’n stad.

vrt

Gesponsorde artikelen