Left Right
scrollTop top

Crisis bij Apple? Verkoopcijfers iPhone 8 (Plus) vallen tegen, productie gehalveerd


Crisis bij Apple? Verkoopcijfers iPhone 8 (Plus) vallen tegen, productie gehalveerd

De nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus worden minder positief ontvangen dan ze bij Apple verwacht hadden. De verkoopcijfers liggen zelfs zo laag dat de productie van de toestellen gehalveerd wordt. Volgens Apple zou dit komen doordat de fans wachten op de iPhone X, die vanaf 3 november beschikbaar is. 

Apple staat voor hete vuren. Er zijn niet alleen problemen met iOS 11 en openbrekende iPhones. Maar ook de verkoopcijfers van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus blijken enorm tegen te vallen. Al op de eerste dag dat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus beschikbaar waren, viel op hoe de interesse voor het toestel zwaar overschat werd. Bij Apple Stores waar hekken geplaatst waren om de massa geïnteresseerden onder controle te houden, kwamen toen slechts een handvol mensen opdagen.

Wachten op iPhone X

Voorlopig is er ook geen verbetering. Zo laat Joe Natale, CEO van Canada’s grootste operator Rogers Communications, weten. Hij sprak zich uit over de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone 8 (Plus) in een conference call over hun kwartaalcijfers. “We zien een terughoudende interesse voor de iPhone 8.” Daarom zou de productie van het toestel gehalveerd zijn. Deze cijfers zijn echter nog niet bevestigd door Apple zelf.

Natale stelt stelt verder dat de gebruikers wachten op de iPhone X, die op 3 november gelanceerd wordt en meer nieuwe functies zou hebben dan de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Natale maakt hierbij wel de kanttekening dat het om een zeer duur toestel gaat en dat er onduidelijkheid is over het aanbod van deze smartphone. “De richtprijs van de iPhone X ligt zo’n 75 procent hoger dan de iPhone 7. Het is dus een heel duur toestel en we weten ook nog niet hoe groot het aanbod zal zijn.”

Het aanbod van de iPhone X ligt inderdaad beduidend laag. Zo zouden er volgens analist Ming-Chi Kuo tijdens het openingsweekend van 3 november wereldwijd slechts 2 tot 3 miljoen stuks te koop zijn. Een zeer laag cijfer, zeker wanneer je het vergelijkt met de verkoopcijfers van de iPhone 6s en 6s Plus, die in het openingsweekend maar liefst 13 miljoen keer over de toonbank gingen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308