Cryptomunten kopen en uitwisselen kan je nu ook bij een Belgisch bedrijf

Cryptomunten kopen en uitwisselen kan je nu ook bij een Belgisch bedrijf

Wil je bitcoin, ethereum of litecoins kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Een Belgisch bedrijf, BIT4YOU lanceerde gisteren haar website en daar kan je gewoon met je gewone bankkaart cryptomunten aankopen. Superhandig, maar er is wel een kost aan. 

Wie klaar is voor een cryptomuntenavontuur en wil investeren in bitcoin, litecoin, ethereum of één van de andere cryptomunten op de markt, maar op zoek is naar een soort lokale bank om dat te doen, krijgt daar nu de mogelijkheid voor. BIT4YOU is namelijk het eerste Belgische uitwisselingsplatform voor cryptomunten.

50.000 klanten

De CEO van BIT4YOU, Sacha Vandamme, is pas 24 maar heeft al grootste plannen: aangezien de cryptomuntenmarkt al snel enkele miljarden euro’s per jaar waard is. Tegen 2019 hoopt hij met BIT4YOU zo’n 50.000 klanten te bereiken, goed voor 5 miljoen euro aan omzet. Geen klein bier, maar de markt voor crypto wordt dan ook steeds groter. (Lees hier hoe je rijk kan worden met bitcoin!)

Hoe werkt BIT4YOU? Eenvoudigweg met bankcontact of SEPA-mandaat. Je kan er de tien meest courante cryptomunten mee aanschaffen en opnieuw verkopen. Je kan dus gewoon je bankkaart gebruiken, iets waar de Belgische klant een stuk beter mee vertrouwd is dan met e-wallets. Het voordeel van BIT4YOU is volgens de eigenaar dat ze in lijn zijn met de Belgische wetgeving en dus allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen hebben in verband met het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Wetgeving?

De Belgisch overheid is momenteel nog wat ambivalent over cryptocurrency, maar minister voor Digitale Agenda en Alexander De Croo (Open Vld) was wél aanwezig op de onthulling van BIT4YOU. Een eerste poging van de regering om cryptocurrency toch te normaliseren? Dat de wet nog aanpassing nodig heeft voor we regelmatig bitcoin zullen zien opduiken, lijkt logisch. Illegaal is het verhandelen van cryptocurrency alvast niet, maar een echt wettelijk kader bestaat nog niet (al vraagt de fiscus wél al om belastingen te betalen). Tot dan is BIT4YOU een eerste stap in de goede richting.

De inschrijving voor BIT4YOU is gratis, er is wel een prijskaartje van 1%-5% op het totaalbedrag per transactie.

Dit is de top 20 cryptomiljardairs!

Gesponsorde artikelen