Damiano David van Måneskin bevestigt dat er solomuziek aankomt

Damiano David van de Italiaanse rockgroep Måneskin komt eind deze maand met solowerk. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op zijn sociale media. Op de rode loper van de MTV VMAs gaf hij meer uitleg bij die plannen en de toekomst bij Måneskin.

In mei 2021 won de Italiaanse rockgroep Måneskin het Eurovisiesongfestival. Kort daarvoor hadden ze met Teatro d’ira: Vol. I hun tweede studioalbum uitbracht. In de maanden daarna hadden ze met I Wanna Be Your Slave en Beggin’ internationale hits en reisden ze heel de wereld rond voor concerten en televisieoptredens.

Everywhere

Na deze enorm drukke periode besloot Måneskin begin dit jaar om een pauze in te lassen. Toen al waren er geruchten over een soloproject van Damiano David. De zanger van de groep alludeerde daar toen zelf al op.

Dat solowerk komt er nu ook echt. Enkele dagen geleden postte Damiano David op zijn sociale media een teaser voor “Everywhere” met daarbij de datum 27 september. “Ik werk al heel lang aan een nieuw project en het zou leuk zijn iedereen daar naar zou uitkijken”, zei de Italiaan daarover op de MTV Video Music Awards aan HLN. David bevestigde daarna dat het inderdaad ging om een soloproject. Het is voorlopig wel niet duidelijk of het om een song of een album gaat.

Voor de fans van Måneskin had Damiano David gelukkig ook goed nieuws. “We zijn aan van alles aan ’t werken, er gaat niets veranderen”, stelde hij de vele fans gerust.

Meer
Lees meer...