Left Right
scrollTop top

Dan toch geen smoes om aan preek van Michel te ontkomen? Prins Laurent is wel degelijk ziek


Dan toch geen smoes om aan preek van Michel te ontkomen? Prins Laurent is wel degelijk ziek

Prins Laurent is echt ziek. Dat laat zijn advocaat weten. Welke aandoening Laurent precies heeft, is niet geweten, maar hij zou voor langere tijd zijn functies niet meer kunnen uitvoeren. Hij kon dan ook niet voor de regering verschijnen, die hem wil uithoren over zijn recente aanwezigheid op een officiële viering van het Chinese Volksleger.

De advocaat van Laurent bevestigt aan VTM Nieuws dat de prins écht ziek is. Daarom stuurt Laurent ook zijn ziektebriefje naar premier Charles Michel (MR). De regering wil Laurent een sanctie opleggen omdat die aanwezig was op de viering van het 90-jarige bestaan van het Chinese leger.

Dat is een controversiële move van de prins, want het Chinese leger heeft een slechte reputatie als het op mensenrechten aankomt bijvoorbeeld. Bovendien heeft Laurent voor zoiets de toestemming nodig van de regering en die had hij niet gevraagd. Laurent riskeert nu een deel van zijn jaarlijkse dotatie van 308.000 euro te verliezen, maar de wet voorziet dat de royal eerst gehoord moet worden. Nu zal zijn advocaat in de plaats van de prins op audiëntie gaan bij Michel.

Open Vld-parlementslid Luk Van Biesen laat weten dat de ziekte van Laurent niet wil zeggen dat een eventuele sanctie uitgesteld wordt. Peter Buysrogge (N-VA) vindt dat Laurent de regering bewust tegenwerkt.

epa

Afwezig op eigen feest

Gisteren vond de viering van twintig jaar Stichting Prins Laurent plaats in Terhulpen. Daarop waren zijn vrouw prinses Claire en de kinderen van het koppel aanwezig, maar Laurent moest verstek geven wegens gezondheidsredenen. De stichting zet zich vooral in voor dierenhulp. Zo helpt ze minderbedeelden met de medische zorg voor hun huisdier. Elk jaar worden zo’n 12.000 dieren verzorgd in centra in Brussel, Antwerpen, Seraing, Hornu en Gent. Ook legt de organisatie zich toe op de winteropvang voor daklozen met een hond.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810