Dave Grohl brengt minidocumentaire uit waarin hij een song van 23 minuten ineen flanst 

Dave Grohl brengt minidocumentaire uit waarin hij een song van 23 minuten ineen flanst 

Foo Fighters-frontman Dave Grohl vuurt op vrijdag 10 augustus zijn nieuw soloproject op ons af: de mini-documentaire ‘PLAY’. Daarin neemt hij een instrumentale song op van 23 minuten. Grohl speelt zelf alle instrumenten.

Dat iemand als Dave Grohl op zo’n intieme manier zijn creatief proces aan ons blootgeeft, is groot cadeau voor iedere muziekliefhebber op de wereld. Zo is de man een absolute hitmachine en een verdomd straffe muzikant.

Zoals dat een volleerde studiomuzikant betaamt, begint Foo Fighters-frontman Dave Grohl met het opnemen van de drums en daarna vult hij alles op met bas, gitaar, keyboards en andere instrumenten.

Vanaf 10 augustus beschikbaar

De voormalige Nirvana-drummer legt in het eerste deel van de documentaire uit hoe het opnemen en filmen van dit project, dat hij “dit unieke optreden” noemt, in z’n werk is gegaan. In het tweede deel toont hij het proces zelf.

‘PLAY’ is vanaf 10 augustus beschikbaar en er komt ook een interactieve onlineversie, waarin je de verschillende instrumenten in de mix apart kan horen en er zelf kan bij- of weghalen. Op 28 september verschijnt ‘PLAY’ nog op vinyl.

“Beloning is spelen”

Filmproducent Roswell Films zegt dit nog: “De film wordt onderbroken door jonge muzikanten van de Join The Band muziekschool in de San Fernando Valley die hard aan hun kunst werken om alles juist te krijgen. Ze komen altijd tot de conclusie die Grohl zo verwoordt: ‘Zoals altijd is de beloning om gewoon te spelen.’”

Voor het project zou Grohl in de eerste plaats zijn inspiratie gehaald hebben bij zijn kinderen die muziek ontdekten: “Als ik mijn kinderen naar hun muzieklessen breng, zie ik lokalen vol kinderen die echt hun best doen om dit (muziek spelen, red.) te beheersen”, zegt Grohl nog. “Zelfs nu, als 49 jarige man, ben ik nog steeds aan het uitzoeken hoe het eigenlijk moet. Het is iets waar je nooit écht meester in wordt. Je gaat altijd achter de volgende uitdaging aan en je probeert altijd iets nieuws te vinden om wat je geleerd hebt te verbeteren.”

Gesponsorde artikelen