Trailer van David Bowie-biopic ‘Stardust’ doet ons watertanden

Dit jaar gaat de David Bowie-biopic Stardust in première. De eerste beelden zijn nu alvast met de wereld gedeeld! De film zou normaal deze week voor het eerst in het openbaar vertoond worden op het Tribeca Festival Festival in New York, maar dat evenement werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. Stardust zal nu een online première krijgen.

Niemand minder dan acteur Johnny Flynn speelt de hoofdrol in Stardust. We volgen van dichtbij de eerste reis van David Bowie naar de Verenigde Staten in 1971. Bowie was destijds 24 jaar. Dat bezoek zou uiteindelijk leiden tot de inspiratie voor zijn alter ego Ziggy Stardust. De eerste beelden van de film doen ons alvast watertanden. We zien een jonge David Bowie die aan publicist Ron Oberman, gespeeld door Marc Maron, zijn twijfels uit over zijn album.

Stardust werd geregisseerd door Emmy-winnaar Gabriel Range met Christopher Bell als scenarioschrijver.

Zoon van Bowie rancuneus

De film kan nu echter al op kritiek rekenen. Duncan Jones, de zoon van David Bowie, is zelf ook regisseur en laat weten dat de familie van Bowie niet zijn akkoord gegeven heeft voor Stardust. Bovendien is er geen enkele song van Bowie te horen in de film.

“Er zal geen enkele muziek van mijn vader te horen zijn in de film en dat zal wellicht niet veranderen”, zegt Jones. “Als je de film wil zien zonder zijn muziek of de toestemming van de familie, is dat jouw keuze.”

Stardust krijgt nu zijn première via een private online portal en zal later dit jaar in de bioscopen verschijnen.

Meer
Lees meer...