De 25 tv-koppels die voor altijd een plaatsje zullen hebben in ons hart

Een goede serie drijft niet alleen op toffe verhaallijnen maar ook op de chemie tussen de personages. De romantische chemie is uiteindelijk degene die het langst bijblijft en ook al loopt het lang niet altijd goed af, deze koppels zullen altijd onze steun hebben. 

1. Lily & Marshall uit How I Met Your Mother

Deze twee vonden elkaar aan de universiteit en zijn zowat onafscheidelijk sindsdien. Ze zijn team elkaar, en dat voor altijd. In feite: ze zijn zo goed op elkaar afgestemd dat het freaky wordt… En ze noemen elkaar Lily-pad en Marshmellow. Awwwww.

2. Amy & Sheldon uit The Big Bang Theory

Sheldon had geen interesse  voor relaties, vriendinnetjes of zelfs seks, maar dat verandert door Amy. Niet bepaald vonken en vuur maar elke kleine stap voorwaarts is zo’n overwinning dat je er vanzelf gelukkig van wordt. 

3. Lorelai & Luke uit Gilmore Girls

Hij vond haar al jaren aantrekkelijk, maar het duurde nog jaren voor hij ook werkelijk achter haar aanging. Al dat bekvechten over koffie en hamburgers? Yep, dat was voorspel. 

… en ook wel Jess & Rory

Zij een braaf schoolmeisje, hij een bad boy uit New York. Maar ook: twee boekenwurmen die houden van dezelfde films en dezelfde muziek. Duidelijk voor elkaar gemaakt, al eindigen ze niet samen. Officieel. In ons hoofd natuurlijk wel. 

4. Serena en Dan uit Gossip Girl

Een moderne versie van Ross & Rachel: af en aan, aan en af, haat en liefde, teleurstelling en euforie, gecompliceerd door leugens, bedrog en affaires. Maar liefde overwint alles… 

En natuurlijk ook Chuck & Blair

Een bij momenten zeer foute relatie (don’t try this at home, kids!), maar Chuck en Blair zijn elkaar waard. Daarom zijn ze ook zo perfect samen: niemand anders is zo gewaagd aan elkaar als zij twee. Het was opwindend om te zien. 

5. Meredith & McDreamy uit Grey’s Anatomy

De aantrekking was er onmiddellijk, maar een relatie was minder evident. Na vele ups en downs, tranen en ruzies eindigt Meredith met haar droomdokter, zoals we al jaren dromen. 

6. Aidan & Carrie uit Sex and the city

Ook al weten we diep in ons hart wel dat Aidan en Carrie te verschillend waren (aarde versus lucht, avontuurlijk versus luxequeen) om het uit te houden op lange termijn: hun breuk doet nog altijd meer pijn dan om het even welke van Big en Carrie. Het waren er dan ook zoveel…  

Sorry Big

7. Frank & Simonneke uit Thuis

Hét koppel van de Vlaamse televisie.

Of misschien toch liever Peter & Femke?

Een soort Carrie & Big-situatie: een knipperlichtrelatie, met ontrouw van beide kanten en zelfs enkele zwangerschappen. Nu hebben ze een kind en een leven samen, dus we leven op hoop!

8. Mitch & Cam uit Modern Family

De flamboyante, overgevoelige Cam en de rationele, verlegen Mitchel bekvechten constant, maar ze zien elkaar (en Lily!) graag. Ondanks de verschillen, gaan ze nooit uit elkaar. 

Maar we kunnen ook niet zonder Phil & Claire

Zij draagt de broek in huis, hij haalt de grappen uit. Ze weten best dat de ander niet perfect is, maar ze blijven kiezen voor elkaar, ook al kan zij geen verjaardagscadeaus verzinnen en maakt hij die traptrede maar niet. 

9. Susan & Mike uit Desperate Housewives

De liefde tussen Susan en Mike kende een moeilijke start en werd vaak beproefd, maar ze waren heerlijk en vaak ongecompliceerd gelukkig samen. Een rots in de woelige wateren van Wisteria Lane. 

10. Ross & Rachel uit Friends

De knipperlichtrelatie waar alle knipperlichtrelaties tegen afgezet zullen worden tot nog lang in de toekomst. Het bekendst om de zin “We were on a break!”, maar ook omdat ze een kind kregen terwijl ze uit elkaar waren en Ross (weeral) met iemand anders trouwde… maar waar iedereen om smeekte, gebeurde: ze vonden elkaar. Opnieuw en opnieuw en opnieuw. 

En natuurlijk ook Monica & Chandler

Een minder voor de hand liggend koppel, maar wel een schoon toen het er uiteindelijk was. Ze nemen het altijd (en gepassioneerd) voor elkaar op en zoeken altijd samen naar een oplossing. Ja, oké, we zijn een beetje jaloers. 

11. Jenna & Jake uit Awkward

Jenna en Jake konden zichzelf zijn bij elkaar, konden over alles praten en vertrouwden elkaar compleet. Uiteindelijk waren ze maar eventjes een koppel in het eerste seizoen en is het onwaarschijnlijk dat ze ooit weer samen komen maar verdorie: wij koesteren hun momenten.

12. Cory & Topanga uit Boy meets world

Cory en Topanga: dat zijn echte high school sweethearts. Er waren ups en downs, maar ze vochten altijd voor elkaar, kennen elkaar door en door en willen niet zonder elkaar leven. 

13. Sookie & Eric uit True Blood

Sookie kon er zich tegen verzetten zoveel ze wou, uiteindelijk gaf ook zij toe aan de charmes van Eric. Ze dumpte hem algauw weer, maar hij kon haar nooit vergeten. 

Al was er ook dat geflirt met Alcide…

De aantrekkingskracht tussen Sookie en Alcide was onmiddellijk duidelijk. Maar ook al wilden ze het allebei, dat lukte nooit echt op hetzelfde moment. 

14. Pacey & Joey uit Dawson’s Creek

Wat begon als team Dawson werd algauw team Pacey, zeker toen bleek dat zijn liefde voor haar zoveel mooier, liever, echter, romantischer en grootser werd. En na jaren vinden ze elkaar opnieuw. OEF!

15. Carrie & Brody uit Homeland

De CIA-agente en de (niet-)(ex-)terrorist/militair. Carrie en Brody hebben chemie samen, maar het pad is moeilijk en ligt vol hindernissen. Het ziet er zeer slecht uit voor de twee, maar ergens hebben we nog hoop… tegen beter weten in. 

16. Rachel & Finn uit Glee

Het lelijke (übergetalenteerde) eendje en de populaire (niet echt getalenteerde) sportman: het stond in de sterren geschreven. Rachel en Finn hebben veel (VEEL) hindernissen moeten overwinnen, maar hun liefde was altijd sterker dan de rest. 

En natuurlijk: Will & Emma 

Hij was nog getrouwd maar de aantrekkingskracht met de schoolpsychologe was onmiskenbaar. Ze hebben al veel geduld moeten hebben met elkaar, maar nu zijn ze voor altijd verbonden.

17. Katja & Jokke uit Cordon

Oké, het leverde ons een zeer vreemde seksscène op (douchegordijn, enough said), maar voor de rest werd deze ontluikende liefde vooral platonisch beleefd. Twee meter afstand, nietwaar. Geen happy ending hier, maar niet omdat hun liefde voorbij was… hartverscheurend!

18. Schmidt & Cece uit New Girl

Niet de hoofdpersonages, maar wel het belangrijkste koppel. Al hebben ze enige moeite om dat toe te geven, eerst tegenover zichzelf, dan tegenover hun vrienden, en vervolgens vooral tegenover elkaar. Als deze twee niet samen eindigen, is een deel van ons geloof in de mensheid compleet weg. 

19. Zoe & George uit Heart of Dixie

De relatie die startte zodra de serie startte, heeft nog niet veel kans gekregen om te bloeien. En er zijn kapers op de kust (go away, Wade!). Maar we kunnen gewoon niet weerstaan aan de blijvende aantrekkeningskracht tussen de schattige dokter en de knappe advocaat. 

20. Will & Mackenzie  uit The Newsroom

Dé relatie met een history, die problemen oplevert eens Mackenzie uitvoerend producer wordt van het programma van Will. Maar het is al snel duidelijk dat Will haar nooit heeft kunnen vergeten en de verzoening waar iedereen op hoopt kwam er dan ook op het einde van het tweede seizoen. 

21. Frank & Claire uit House of Cards

Lang geleden dat er nog eens een power couple te zien was maar met Frank en Claire krijg je er eentje van de bovenste plank. Twee briljante mensen die samen nog tien keer zo sterk zijn als apart en dat maar al te goed beseffen. Om van te smullen.

22. Tyrion & Shae uit Game of Thrones

De koningszoon en de hoer: natuurlijk was hun liefde gedoemd. Tyrion werd verplicht om te trouwen met Sansa en deed zijn best om Shae af te stoten om haar veilig te houden. Dat mislukte, met zeer lelijke gevolgen. Pijn aan ons hartje!

De allesveranderende liefde tussen Robb & Talisa

De liefde tussen Robb en Talisa was zo groot dat hij een belofte brak en met haar in de plaats trouwde. Al heeft hij dat wel bijzonder duur bekocht.

En niet te vergeten: Jon & Ygritte

Hoe schattig waren deze twee samen? De man die net een gelofte van kuisheid heeft afgeleid, en het meisje dat behoort tot de Wildlings en alles haat ten zuiden van de Muur vinden elkaar. Een vertrouwensbreuk kan niet worden vermeden als Jon moet toegeven dat zijn loyaliteit altijd bij zijn eigen volk (en vooral: zijn broers) zal liggen. Ze schiet hem neer – hoewel ze hem niet dodelijk raakt. Het wordt interessant als de twee elkaar nog eens tegenkomen…

23. Zack & Kelly uit Saved by the bell

Concurrenten komen en gaan (team Slater, iemand?) en ruzies zijn er genoeg, maar uiteindelijk komen de bad boy en de populaire cheerleader altijd terug samen. En ja: trouwen doen ze ook, in Las Vegas.

24. Jim & Pam uit The Office US

Hij een stille nerd, zij een mooie secretaresse met een vriendje. Het duurt eventjes voor de soulmates elkaar vinden, maar eens het koekenbak is, is het goed aan. Iedereen blij. 

25. Dexter & Hannah uit Dexter

Natuurlijk hebben ze elkaar een paar keer proberen te vermoorden, ze zijn dan ook alletwee moordenaars. Maar ze vinden elkaar opnieuw, en doen alles om elders een nieuw leven te kunnen opbouwen. Het wordt een race tegen de klok, je supportert – een beetje tegen beter weten in, en dat cynische stemmetje in je hoofd krijgt gelijk. Nog altijd vind je het spijtig als je er aan denkt… 
Meer
Lees meer...