De 7 beste boeken uit 2018 volgens Goodreads (die je in 2019 zeker nog moet lezen)

Op zoek naar een goed boek om 2019 goed in te zetten? De kans dat je deze klassiekers in wording nog niet gelezen hebt, is vrij groot, dus geef ze in 2019 gewoon een kans. Ook een prima idee voor een nieuwjaarscadeautje trouwens: veel plezier ermee!

1. Fictie: Voor Mij – Jojo Moyes

De Britse Jojo Moyes is verantwoordelijk voor het boek achter de film Me Before You en deze Voor Mij is het derde boek in de reeks. Louisa Clarke is in dit boek in New York, waar ze een leven probeert op te bouwen. Dat lukt aardig, maar zal het ook ten koste gaan van haar relatie met Sam?

2. Beste thriller: De Buitenstaander Stephen King

De Buitenstaander , de voorlaatste worp van Stephen King, begint eerder als een goede crimi dan een thriller. Een elfjarig jongetje wordt misbruikt en vermoord teruggevonden. Alle sporen leiden naar de dader, maar die is volgens de inspecteurs ook duidelijk op een andere plek te vinden op het moment van de moord. Kan hij echt op twee plaatsen tegelijk aanwezig zijn?

3. Beste fantasy: Circe – Madeline Miller

Dit boek is een ideaal cadeautje voor je Nederlandstalige fantastyliefhebber, want hij komt pas in 2019 uit in het Nederlands, gelukkig net na de feestdagen. In Circe, gebaseerd op een Griekse mythe is Circe een kind van de goden met één kracht die absoluut verboden is: hekserij. Ze raakt steeds beter bevriend met mensen, maar wordt wegens haar hekserij naar een eiland gestuurd, waar ze al haar krachten moet aanwenden om in leven te blijven.

4. Beste romantiek: Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang

Deze bestseller van Hoang is er eentje voor wie chickflicks de achtste kunstvorm wil noemen. In Zoen me tot ik zwicht kan je je hartje ophalen bij het verhaal van Stella, die onder druk van haar moeder wat praktijkervaring met mannen wil opdoen. Ze heeft namelijk Asperger en sociale interacties vindt ze moeilijk. Maar de escort die ze betaalt voor die praktijkervaring, wordt langzaam maar zeker verliefd op haar. Tikkeltje aangebrand: voor iedereen die graag met rode oortjes op de trein zit.

5. Beste historische fictie: Aan het eind van de wereld – Kristin Hannah

De dertienjarige Leni vertrekt met haar gezin in de jaren zeventig naar een kolonie op Alaska. Daar wordt ze goed opgevangen door de settlers daar, maar haar vader Ernst kampt met zware problemen. Haar moeder doet alles wat ze kan om het gezin bij elkaar te houden, maar eens de duisternis van Alaska de winter aankondigt, wordt het moeilijker om te overleven.

6. Beste scifi: Vengeful – V.E. Schwab

Vengeful mag dan enkel in het Engels te krijgen zijn, wij raden ‘m toch aan. Het tweede boek in de reeks die begon met Vicious laat het hoofdpersonage, Marcella Riggins, nauwelijks recupereren van haar avontuur in Vicious. Ze gaat op zoek naar haar eigen sidekick en laat Merit City het toneel zijn van haar eigen superheldenverhaal.

7. Beste horror: Elevation – Stephen King

We schreven het hierboven al: Stephen King is eigenlijk de meester van het horrorgenre, en Elevation (momenteel enkel nog in het Engels) is de laatste in die reeks. In Castle Rock, het meest geplaagde dorp sinds Midsomer, woont Scott. Scott verliest gestaag gewicht en niemand weet waarom. Maar Scott weegt ook altijd hetzelfde, los van zijn wat hij aanheeft. Scott heeft problemen met de lesbische dames die naast hem wonen, waarvan één een restaurant wil openen. Toch sluiten de twee vriendschap, tot ongenoegen van iedereen in Castle Rock.