De 7 meest awkward momenten bij familie

De 7 meest awkward momenten bij familie

Je kent het wel: urenlang aan de familietafel tijdens feesten en je kan maar niet weg voor het dessert. Je bent mooi gekleed, lacht geforceerd op de foto’s en eet veel te veel. Maar tussen al deze momenten is er veel plaats voor ongemakkelijkheden. Hieronder hebben wij de 7 meest awkward momenten opgelijst waarvan jij hoogstwaarschijnlijk minstens 1 hebt meegemaakt op jouw familiefeest. 

1. Het o-ik-ben-zijn-naam-weer-vergeten-moment

Je komt binnen en daar is het eerste obstakel al: zijn naam. Je nicht heeft haar huidige, reeds achtste, liefje meegenomen en uiteraard weet je zijn naam al niet meer. Je begroet hem kort en schuifelt zo onopvallend mogelijk naar het volgend familielid.

2. De begroeting

Je buigt je naar voren om jouw ‘geliefde’ nonkel een kus te geven, maar net op dat moment reikt hij zijn hand naar je uit. Awch … awkward. Je vermijdt oogcontact en doet alsof dit gênante moment nooit heeft plaatsgevonden.

3. Te laat …

Daar zijn ze weer: dat ene gezin dat altijd te laat komt. Ze stuiken toe op het einde van de aperitief en terwijl ze hun excuses aanbieden, zet je een fake smile op en verzeker je hen dat het totáál niet erg is.

4. Niet stoppen met praten

De oma die maar blijft doorratelen over hoe ‘tof’ de bingoavond van vorige woensdag was. Glunderend vertelt zo hoe ze Georgette, die al vijf weken op een rij gewonnen had, versloeg. ‘Wow! Echt interessant!’

5. Kinderverhalen

Niets vervelender dan je mama die de oude kinderverhalen weer bovenhaalt aan de koffietafel. Dit wordt zelfs nóg beter wanneer ze zo’n schattige foto toont waarop je blote babybilletjes centraal staan.

reactiongifs

6. Je ouders die non-stop over je praten alsof je er zelf niet bij bent

“Ons Louise had écht slechte punten dit semester. Haar resultaten waren om beschaamd van te worden. Ze heeft er zoals altijd haar voeten aan geveegd.”
*kuchkuch* ‘Hello! I’m right here?!’

7. Gênante stiltes

Na vijfmaal aangehaald te hebben dat het “zeer mooi weer is vandaag”, valt het gesprek dood. Dan zit je daar, wanhopig op zoek naar een gespreksonderwerp terwijl je doelloos rondstaart.

Wie is volgens jou het meest gênante familielid? Wat was jouw awkward familiemoment? Laat het ons weten in de reacties!

Gesponsorde artikelen