De app WeCroak vertelt je vijf keer per dag dat je gaat sterven, maar je zou er wel gelukkig van worden

De app WeCroak vertelt je vijf keer per dag dat je gaat sterven, maar je zou er wel gelukkig van worden

Vijf keer per dag, iedere dag opnieuw lezen dat je gaat sterven … leuk klinkt het niet, maar de applicatie WeCroak beweert juist het tegendeel. Zo vaak nadenken over je sterfelijkheid zou je volgens bedenker Hansa Bergwall juist gelukkig maken. Wij geven het alleszins een kans …

Hansa Bergwall studeerde geschiedenis, filosofie en journalistiek, maar daarnaast specialiseerde hij zich ook in yoga en meditatie. Het is via dat laatste dat een volksgezegde uit Bhutan dat de inspiratie zou worden voor de applicatie WeCroak.

De Aziatische wijsheid zegt namelijk dat, om echt gelukkig te zijn, je vijf keer per dag moet nadenken over de dood. Door vijf momenten te nemen waarop je je realiseert dat je sterfelijk bent, zou je bewuster leven.

Don’t forget, you’re going to die …

En dat is net wat de WeCroack wil doen. De applicatie stuurt je vijf keer per dag een push melding met de tekst “Don’t forget, you’re going to die …“. De berichten komen op random momenten, net zoals de dood ook altijd kan toeslaan.

Als je klikt op de melding op je smartphone krijg je een quote te zien van een dichter, filosoof of bekende denker. Die korte tekst moet je helpen om even na te denken en dingen los te laten die er niet toe doen en zaken te koesteren die juist wel belangrijk zijn. Er worden regelmatig nieuwe quotes toegevoegd en gebruikers hebben zelf de kans om suggesties te doen.

Tevreden gebruikers van WeCroak

Het klinkt allemaal mooi in theorie, maar werkt het ook in het echt? Zelf gebruiken we de applicatie nog niet lang genoeg om een oordeel te vellen. Op sociale media staat het wel vol met berichten van tevreden gebruikers.

Als je WeCroak zelf wil uittesten, kan je de applicatie downloaden voor Android of iOS. Wie nog niet overtuigd is, kan op deze podcast bedenker Hansa Bergwall zelf zijn ideeën horen uitleggen.

Gesponsorde artikelen