Left Right
scrollTop top

De asieldierendatabank die Ben Weyts wil lanceren zal jou helpen bij het vinden van het perfecte huisdier


De asieldierendatabank die Ben Weyts wil lanceren zal jou helpen bij het vinden van het perfecte huisdier

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts wil een digitaal platform lanceren waarop alle dieren van Vlaamse dierenasielen terug te vinden zijn in een handig overzicht. Op die manier hoopt hij dat mensen een asieldier een kans willen geven vooraleer ze naar de winkel gaan om een dier te kopen.

Naar aanleiding van Werelddierendag op 4 oktober heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) aangekondigd dat hij de gegevens van alle 142 officieel erkende Vlaamse dierenasielen wil bundelen op een digitaal platform. Het project werd uitgewerkt door dierenasiel Ganzeweide in Koksijde.

Het idee komt er, omdat niet elk dierenasiel in Vlaanderen een goed uitgebouwde website heeft waarop de te adopteren dieren staan. Een extern, algemeen platform moet ervoor zorgen dat alle dierenasielen op dezelfde, overzichtelijke manier hun beschikbare dieren kunnen plaatsen om hen zo alle kansen te bieden om geadopteerd te worden.

Verkoop tegengaan.

Alle dieren zullen gesorteerd kunnen worden op soort, ras, provincie waar ze verblijven, … De achtergrond van het dier, medische fiche en foto’s zullen ook terug te vinden zijn op het platform. Op die manier zullen mensen heel makkelijk dieren kunnen zoeken en hopelijk ook sneller een kijkje nemen in de databank om een dier te adopteren, dan een nieuw diertje te gaan kopen in een winkel of nog erger, bij een broodfokker.

Ook voor mensen wiens huisdier is weggelopen, moet de databank een oplossing bieden. Via het platform zal je snel kunnen terugvinden of jouw huisdier is gevonden en naar een asiel is gebracht.

Hopelijk in 2018

Momenteel is minister Weyts nog op zoek naar voldoende dierenasielen die willen meewerken aan het digitaal platform, maar de minister schat dat er in 2018 werk kan gemaakt worden van de databank. Er wordt 30.000 euro geïnvesteerd in de databank.

epa

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810