‘De Campus Cup’ keert terug met nieuw seizoen en zoekt kandidaten

Volgend jaar zullen opnieuw verschillende richtingen uit verschillende steden strijden om de grote wisselbeker van De Campus Cup. De opnames van het nieuwe seizoen beginnen binnenkort en daarvoor is de VRT nog op zoek naar kandidaten.

Na een seizoen pauze keert de populaire studentenquiz De Campus Cup volgend voorjaar terug op VRT Canvas. Presentator Otto-Jan Ham zal ook dit keer de leiding nemen en gaat op zoek naar opvolgers voor de Rechtenstudenten van de KU Leuven, die de laatste winnaars van de felbegeerde wisselbeker waren.

De Campus Cup

In 17 afleveringen strijden telkens twee teams van studenten tegen elkaar voor een plek in de dagfinale. De quiz is opgedeeld in verschillende onderdelen die de intellectuele capaciteiten van de deelnemers maximaal op de proef stellen. Het begint met multiplechoice-vragen uit hun eigen studiegebieden, gevolgd door een uitdagende blokronde waarin één teamlid in korte tijd een nieuwe cursus moet studeren.

Daarna volgt een mondeling examen en tot slot een zenuwslopend groepswerk. Het team dat deze uitdagingen het best doorstaat, mag in de dagfinale proberen een toptijd neer te zetten in de algemene rangschikking. Alleen de beste acht teams uit alle afleveringen gaan door naar de kwartfinales. Uiteindelijk zien we in de finale de twee sterkste teams tegenover elkaar, waarbij duidelijk wordt naar welke universiteit of hogeschool de felbegeerde trofee zal verhuizen.

Inschrijven

Het nieuwe seizoen van De Campus Cup is pas in het voorjaar van 2025 te zien en dat betekent dat er op dit moment zelfs nog ruimte is om je hogeschool of universiteit in te schrijven. Dat kan nog tot 11 november via VRT MAX. Voor een inschrijving moet je team wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet het een gemixt team zijn met maximum twee spelers van hetzelfde geslacht en moet je eerst enkele voorrondes doorkomen.

Inschrijven voor De Campus Cup kan via deze link.

Meer
Lees meer...