‘De Campus Cup’ komt volgende week terug en viert vijfde verjaardag

Goed nieuws voor de fans van quizzen op TV. Volgende week keert De Campus Cup namelijk terug. Daarin nemen verschillende richtingen uit universiteiten en hogescholen het tegen elkaar op in een strijd om dé campus cup. Dit jaar viert het programma ook zijn vijfde verjaardag en dat betekent: een nieuw decor.

Vanaf maandag 24 april mag Otto-Jan Ham opnieuw studenten uit heel Vlaanderen en Brussel verwelkomen in De Campus Cup. In dit gloednieuwe vijfde seizoen nemen 34 teams uit de meest diverse opleidingen het tegen elkaar op met als ultieme doel de wisselbeker van de studentenquiz.

De Campus Cup

De quiz De Campus Cup is ondertussen een vaste waarde geworden op de televisie. Het programma was vijf jaar geleden voor het eerst te zien en transfereerde ondertussen al van Canvas naar Eén. Daar zal vanaf 24 april ook het vijfde seizoen te zien zijn. En voor dat jubileumseizoen mocht het allemaal iets specialer zijn. Zo zien het decor en de graphics er iets anders uit.

Elke aflevering ontvangt Otto-Jan daarin twee teams van vier studenten uit eenzelfde richting van een hogeschool of universiteit. De beste acht teams stoten door naar de kwartfinales, daarna volgen de halve finales en de finale.

Tijdens de reguliere afleveringen is er ook opnieuw een blokronde. Daarin moet een student in een geïsoleerd kot zo snel mogelijk een cursus vanbuiten leren. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om de concentratie te behouden. Zo treedt onder meer Gustaph een laatste keer op voor zijn vertrek naar Liverpool en komt de nieuwe weervrouw Jacotte Brokken het weer voorspellen.

Meer
Lees meer...