‘De Campus Cup’ zoekt kandidaten voor derde seizoen

Het academiejaar aan de universiteiten en hogescholen in opnieuw begonnen. En dus is het ook opnieuw tijd voor De Campus Cup. Daarom bracht presentator Otto-Jan Ham een bezoekje aan heel wat scholen.

Het concept van De Campus Cup is even eenvoudig als leuk. 34 gemengde teams nemen het in deze televisiequiz op Canvas tegen elkaar op. Iedere ploeg bestaat uit vier personen uit dezelfde studierichting aan een universiteit of hogeschool in Vlaanderen. De beste acht teams gaan door naar knock-outfase om zo uit te maken wat het slimste team en bij uitbreiding de slimste richting van Vlaanderen is.

Rechten en Conservatorium

In 2019 werd de finale gedomineerd door de Universiteit Gent. De faculteit Rechtsgeleerdheid haalde het toen van de Politieke Wetenschappen. Vorig jaar zag de finale er heel anders uit. Toen haalde het Conservatorium van HoGent het van Drama aan de Luca School of Arts.

Om de start van dat seizoen aan te kondigen bracht Otto-Jan Ham tijdens het begin van het academiejaar en bezoek aan heel wat lessen. “Ik begin nu aan mijn derde jaar Campus Cup en hoop dus de graad van bachelor in de quizmasterwetenschappen te behalen. Ik ga me daar helemaal voor smijten. En ik hoop van de quizteams hetzelfde!”, klinkt het.

Gemengde teams

Studenten die zich geroepen voelen om de eer van hun hogeschool of universiteit, en meer specifiek hun richting, te verdedigen, kunnen zich nu inschrijven voor het derde seizoen. Deze keer zoekt De Campus Cup uitsluitend gemengde teams. Een team bestaat uit vier spelers, waarvan maximaal twee van hetzelfde geslacht (M/V/X).

De andere voorwaarden blijven dezelfde. Zo mogen de deelnemers maximaal 26 jaar zijn en moeten ze uiteraard in dezelfde richting zitten. Inschrijven kan via de website Canvas.be/doemee.

Bekijk hier de aankondiging van Otto-Jan Ham

Meer
Lees meer...