De cijfers van ‘Temptation Island’: 1.000 condooms en een hele voorraad drank. Dat belooft!

De cijfers van ‘Temptation Island’: 1.000 condooms en een hele voorraad drank. Dat belooft!

Vanavond start het langverwachte derde seizoen van ‘Temptation Island’. En het belooft weer een enorme kijkcijferhit te worden. Maar dat succes krijg je niet zomaar. Er werkt een enorm team aan het programma en het heeft een pak voeten in de aarde om het te maken. Dit zijn de cijfers van het nieuwe seizoen van ‘Temptation Island’!

Dat er vier koppels meedoen die het leven zuur gemaakt zal worden door acht mannelijke en acht vrouwelijke verleiders, dat wisten we al. 24 deelnemers dus. Al verraste VIJF vorig seizoen door tijdens de reeks plots twee nieuwe verleidsters en twee nieuwe verleiders op het eiland te droppen. Mocht dat nu ook het geval zijn, komt het totaal op 28. Reken daar nog presentatoren Annelien Coorevits en Rick Brandsteder bij en we hebben de groep van 30 die we op onze televisieschermen zullen zien.

Werken of genieten?

Maar het team achter het scherm is nog een pak groter. “Er zijn 70 crewleden betrokken, waarvan 64 Belgen en 6 Nederlanders”, legt Barbara Salomon, de woordvoerster van VIJF, uit in Het Laatste Nieuws, “en er worden ook 200 lokale medewerkers uit Thailand ingeschakeld.” Er werken in totaal dus zo’n 300 mensen mee aan het programma. Al zal dat bij sommigen meer genieten dan werken zijn.

Elke keer je naar Temptation Island kijkt, denk je weer opnieuw ‘wie doet hier in godsnaam aan mee?’ Maar ook dat lijkt populairder dan ooit. 165 Vlaamse koppels solliciteerden bij VIJF om de ultieme relatietest te mogen ondergaan. Maar ook aan verleiders en verleidsters geen gebrek dit jaar. Van Vlaamse kant waren er zelfs meer dan 450 vrijgezellen die wel eens een relatietje of twee kapot wouden maken. Opvallend genoeg waren die singles ook nagenoeg gelijk verdeeld over de twee geslachten. Verleiden is dus duidelijk geen exclusieve mannen- of vrouwenbezigheid.

Alcohol en condooms, wat heb je meer nodig?

Die vrijgezellen en koppels krijgen dan ook niet zomaar wat voorgeschoteld. Om hen het zo makkelijk mogelijk te maken, krijgen ze een waar sterrenresort om zich te vermaken, met, onder andere, een infinity pool, een enorme keuken en een gigantische woonkamer. En ook dit jaar zullen we de deelnemers nergens uit het oog kunnen verliezen, want op dat grote domein werden 60 camera’s gepland. Maar in tegenstelling tot wat we vaak vermoeden, worden die volgens Salomon niet verstopt.

VIJF

Om de koppels wat losser te maken, voorzien de makers ook bergen alcohol. “Er werd zoveel drank ingeslagen als nodig was om de bar te vullen. En als er niet voldoende was, werd naar de winkel gegaan om meer te kopen”, vertelt Salomon. “Maar zo ver is het tijdens Temptation 2018 niet gekomen.” Geen grote drinkers dit jaar? Of was er gewoon een enorm voorraad ingeslagen?

Waar er sowieso wel een grote voorraad van was, was een andere noodzakelijkheid op Temptation Island: condooms. Als er al een slippertje wordt begaan, dan wil je daar, naast een gebroken relatie, natuurlijk niet nog iets anders aan overhouden … “Ik schat dat er zo’n 1.000 voorzien waren”, verklapt Salomon. De vraag is natuurlijk of die ook (allemaal) gebruikt zijn. Dat kunnen we misschien vanavond al zien in de eerste dubbelaflevering van het nieuwe seizoen!

VIJF

Gesponsorde artikelen