De échte Queen kijkt ook naar The Crown en dit vindt ze van de serie

De échte Queen kijkt ook naar The Crown en dit vindt ze van de serie

Vraag jij je ook af of de Britse koningin Elizabeth de Netflix-serie The Crown over haar eigen levensloop bekeken heeft? Volgens een bron van het paleis heeft ze alle tien de afleveringen van het eerste seizoen samen met Prins Edward en zijn vrouw Sophie bekeken. De Queen vindt het een leuke serie maar ze maakt toch één grote bedenking.

The Crown behoort ongetwijfeld tot de beste series die Netflix tot nu toe uitgebracht heeft, zowel qua uitvoering als qua verhaallijn. Er zijn zelfs al vijf extra seizoenen besteld. De reeks vertelt het levensverhaal van de huidige Britse koningin Elizabeth II die al sinds 1952 op de troon zit. In het eerste seizoen zien we hoe Elizabeth als twintiger haar vader opvolgt, protocollaire gesprekken voert met hoge ambtenaren en op awkward staatsbezoeken gaat naar de meest exotische plekken van het voormalige Britse rijk. Haar eigen wil botst meermaals met het takenpakket dat de troon met zich meebrengt. Daardoor krijgt Elizabeth, die al eens ‘de ijskoningin’ genoemd wordt, weer een menselijk gelaat.

“Overdreven gedramatiseerd”

Wij vroegen ons al af of de Queen zelf ook deze serie volgt. En wat blijkt nu: ze zou zelfs fan zijn. Dat heeft een “senior royaltybron” aan de Britse krant Daily Express onthuld. Op aanraden van haar jongste zoon Prins Edward en zijn vrouw Sophie heeft Hare Majesteit alle afleveringen van het eerste seizoen bekeken in haar privéwoonst Windsor Castle.

“Het is traditie geworden dat het koppel elk weekend naar Windsor Castle trekt om met de Queen informeel te dineren en televisieprogramma’s of films te bekijken”, zegt de bron. “Het koppel heeft een Netflix-account en ze hebben erop aangedrongen dat de Queen de serie met hen zou zien. Gelukkig vond ze de serie goed, al zei ze dat sommige gebeurtenissen overdreven gedramatiseerd werden.”

Ook Zara Phillips, de kleindochter van de Queen, en haar man Mike Tindall gaven aan “verslaafd” te zijn aan de serie: “Ze is zo goed, die actrice die de Queen speelt. Het is een geweldige show qua uitvoering.”

Gesponsorde artikelen