De echte reden waarom veel mannen niet graag een condoom dragen (maar jou niet zullen vertellen)

De echte reden waarom veel mannen niet graag een condoom dragen (maar jou niet zullen vertellen)

Mannen zijn niet meteen de grootste fans van condooms. Naast dat ene grote, natuurlijk voor de hand liggende, voordeel wordt het toch vooral als een ‘rem’ gezien. Er worden dan een hoop redenen aangehaald waarom, maar volgens een nieuwe studie is er maar één grote oorzaak. En het is een gênante … 

Je kan niet zwanger raken en geen soa’s oplopen, waarom dan geen condoom gebruiken? Vele mannen zweren er echter bij nooit een rubbertje te gebruiken. Het zou het gevoel verminderen, gewoon hinderlijk zijn en nooit echt goed zitten. Maar volgens een nieuwe studie is er een veel grotere reden, maar het is begrijpelijk dat mannen die niet meteen zullen aanhalen.

Grote jongens

Het standaard condoom zou namelijk te groot zijn voor de gemiddelde man. In erectie zou de gemiddelde penis meer dan 2,5 centimeter korter zijn dan de lengte van een standaard condoom. Die bedraagt 17 centimeter, de gemiddelde lengte van een penis blijkt net iets meer dan 14 centimeter.

Overschatten de condoomproducenten dan de lengte van de gemiddelde ‘jongeheer’? Neen, ze maken de condooms met opzet te groot. “Het idee was dat ze lang genoeg moeten zijn zodat ze alle mannen passen”, zegt seksueel gezondheidsexpert Debby Herbenick. “Het overschot zou gewoon onafgerold kunnen blijven.” Het zijn dus de grote jongens die het verpesten voor de kleintjes … Herbenick onderzocht het fenomeen samen met haar collega’s en zo bleek dat voor 83 procent van de mannen in de studie een condoom te groot was.

Dames, als een man dus nog eens weigert een condoom te gebruiken, dan weet je meteen wat er écht speelt!

Gesponsorde artikelen