Left Right
scrollTop top

De eerste Hollywoodfilm van Felix Van Groeningen komt uit in oktober


De eerste Hollywoodfilm van Felix Van Groeningen komt uit in oktober

Een regisseur geeft telkens enkele jaren van zijn of haar leven aan een film. In september 2015 raakte bekend dat Felix Van Groeningen zijn volgende film in Hollywood zou maken, nu heeft Amazon Studios bekend gemaakt dat Beautiful Boy vanaf 12 oktober te zien zal zijn. Volgens de bekende filmblog Deadline mikt Amazon met deze release op het awardseizoen van 2019.

Beautiful Boy vertelt het aangrijpende verhaal van de zoon van New York Times-journalist David Sheff. Hij beschreef diens verslaving en het afkicken van de methadon door de ogen van een vader in het gelijknamige boek. Het werd het verhaal van een droom van een zoon – een verdienstelijk atleet, geweldig student en prijswinnend journalist – dat ontaarde in een nachtmerrie van een zoon die geld stal van zijn broer en op straat leefde.

Van Groeningen heeft grote namen kunnen strikken voor zijn eerste Hollywoodfilm. Steve Carrell speelt de rol van de vader. Timothée Chalamet die bij ons sinds woensdag te zien is in de prachtfilm Call Me By Your Name is de zoon van dienst. Ook onder andere Amy Ryan en Timothy Hutton zullen in de film te zien zijn.

Scenarist van dienst is Luke Davies. Hij schreef eerder de scenario’s van Candy – een film uit 2006 met Heath Ledger over een aan drugs verslaafd zelfdestructief koppel – Life, de film van Anton Corbijn over een jonge James Dean en zijn vriendschap met fotograaf Dennis Stock en van het adoptieverhaal Lion.

Wat de Belgische releasedatum van Beautiful Boy zal zijn, is nog niet geweten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308