‘De Expeditie: Namibië’ maakt deelnemers officieel bekend

De Expeditie trekt voor het tweede seizoen naar de Namib-woestijn in Namibië. En dat zal het programma doen met een nieuwe groep kandidaten. Gisteren kregen we hun ogen al te zien, waardoor het raden al kon beginnen. Maar nu zijn de deelnemers ook officieel bekendgemaakt.

Gisteren kwamen we te weten dat voor seizoen twee de koude van Groenland zal inruilen voor de hitte van Namibië. Waar de deelnemers in Groenland geconfronteerd werden met temperaturen die konden dalen tot -30 °C, zal het nu gaan om temperaturen die kunnen stijgen tot 54 °C. Dit zijn de acht bekende Vlamingen die het avontuur aangaan.

Deelnemers

De acht deelnemers die deze keer het avontuur aandurven zijn ex-doelman Frank Boeckx, acteurs Willem De SchryverJanne Desmet en Tom Van Dyck, tv- en radiomaker Linde Merckpoel, presentatrice, actrice en zangeres Nathalie Meskens, advocaat Omar Souidi en radio- en online host Flo Windey. Zij zullen een tocht maken door de oudste en ruigste woestijn op aarde: de Namib-woestijn in Namibië. Tijdens die tocht worden ze begeleid door expeditieleiders Henk-Jan Geel en Koen De Leeuw.

Tijdens hun tocht trekken ze te voet over nooit eerder gebruikte paden met een loodzware woestijnkar terwijl de temperaturen kunnen oplopen tot 54 °C. De hitte in Namibië vormt niet enkel een fysiek gevaar voor de expeditieleden, maar ook mentaal zullen ze zwaar op de proef worden gesteld. Ze zullen geconfronteerd worden met hun eigen grenzen en die van de groep. Maar – zoals ook in het eerste seizoen al het geval was – zullen ze ook onvergetelijke momenten beleven, innige vriendschappen sluiten, ervaringen delen, hun limieten opzoeken en hun grenzen verleggen.

Voorlopig is de startdatum voor De Expeditie: Namibië nog niet bekend. Die zal later gecommuniceerd worden door Play4.

Meer
Lees meer...