Left Right
scrollTop top

De ‘FIFA 19’-webapp en -companion app zijn gereleased: laat Ultimate Team beginnen!


De ‘FIFA 19’-webapp en -companion app zijn gereleased: laat Ultimate Team beginnen!

‘FIFA 19′ lostte eindelijk z’n webapp. EA Sports lanceerde deze week z’n ‘FIFA 19’-companion apps en dat betekent maar één ding: we kunnen eindelijk beginnen met het bouwen van ons FIFA Ultimate Team! Maar wat is dat eigenlijk?

Na de ratings komt de demo (lees hier hoe je die kan downloaden), en daarna is het altijd uitkijken naar de webapp. EA Sports spreidt z’n releases gewoontegetrouw over een aantal weken om zo de hype rond z’n nieuwe FIFA-game nog wat extra aan te wakkeren. De ratings zijn bekend, de demo is uit (en wij hebben ‘m al getest!) en dus was het, op de echte release van de game na natuurlijk, enkel nog wachten op de webapp en de companion app. En woensdagavond heeft EA Sports eindelijk de FIFA 19-webapp op ons losgelaten!

FIFA Ultimate Team

Je zou je kunnen afvragen waarom EA de app al releaset voor de game zelf is uitgekomen, maar het antwoord daarop is voor vele FIFA-fans vanzelfsprekend. Naast de hype die ze er zo mee creëren, geeft het gamers ook de mogelijkheid om al een FUT-team op te bouwen nog voor de game uit is.

FIFA Ultimate Team (afgekort: FUT) is meer en meer het zwaartepunt geworden van de FIFA-games voor vele spelers. EA noemt het op hun eigen site niet voor niets “het populairste speltype in FIFA“. Het idee is simpel: bouw je eigen droomselectie uit en speel jezelf naar de het kampioenschap in de eerste, en dus moeilijkste, divisie.

Packs

Door wedstrijden te winnen en uitdagingen te voltooien krijg je FUT-munten. Die kan je uitgeven aan pakketten of packs, een vorm van de zo fel besproken loot boxes (die EA onder grote internationale druk wel al schrapte uit hun Battlefield 1-game) waarbij je een pakket met verschillende spelers- en gebruikskaarten krijgt. Wie de moeite niet wil doen om die munten bijeen te winnen, kan ook voor de snellere optie kiezen: ze aankopen met echt geld. EA heeft van hun packs dan ook een van de grootste inkomstenbronnen gemaakt (lees hier meer over wat die loot boxes eigenlijk inhouden en waarom er zo’n felle kritiek op komt).

Wie liever zijn geluk niet in de handen van het lot legt, kan ook gewoon de transfermarkt op. Daar kunnen andere spelers (en jij ook natuurlijk) kaarten aanbieden tegen een prijs die ze zelf vastleggen. Je kan dus rechtstreeks spelers kopen, maar wie denkt snel even een Messi of een Ronaldo (door wiens onverwachte transfer naar Juventus EA plots z’n cover zwaar moest fotoshoppen) te kopen, kan maar beter eerst wat sparen. Want wie een van de topspelers in z’n ploeg wil, moet daar een hele hoop FUT-munten voor op de digitale tafel leggen.

Alles draait natuurlijk om de ploeg die je kan opstellen, want het doel van FUT is om je weg naar de eerste divisie te banen en daar met de hoogste prijs te gaan lopen. Je kan dat zowel off- als online doen.

TOTS en TOTY

Het leuke aan FUT is dan ook dat je spelers in een team kan samenbrengen die je anders nooit in dezelfde ploeg zou kunnen zien. Messi en Ronaldo in hetzelfde team? Het is gewoon mogelijk (als je er veel munten voor over hebt). Maar FIFA maakt het nog wat leuker, want ze hebben ook verschillende legendes in het spel gestoken. Pélé naast Neymar? Maradona naast Messi? George Best naast Harry Kane? Het kan allemaal!

Maar daar houdt het niet op. FIFA brengt ook elke week een Team of the Week (TOTW) uit. Dat zijn nieuwe, speciale, kaarten voor spelers die die week goed gepresteerd hebben. Die worden dan die week beloont met een hogere rating. EA Sports maakte zo al de eerste TOTW van FIFA 19 bekend en we krijgen meteen een mooie special card voor Eden Hazard, met een rating van 92!

Op het einde van het jaar en het seizoen brengen ze zo ook Team of the Year- en Team of the Season-kaarten uit (TOTY en TOTS). De beste spelers van, respectievelijk, het jaar en het seizoen krijgen dan speciale kaarten, vaak met fabelachtige ratings. Lionel Messi kreeg zo vorig jaar een rating van 98, Cristiano Ronaldo kreeg zelfs de hoogst mogelijke rating: 99. Dat dit de meeste gegeerde kaarten in het hele spel zijn, hoeven we jullie natuurlijk niet te vertellen.

FIFA 19-webapp en companion app

Wie z’n FUT-team dus al wil beginnen uitbouwen kan dat vanaf nu, met de nieuwe FIFA 19-webapp of companion app. Op de volledige game is het nog even wachten. FIFA 19 komt uit op 28 september (en is dan ook een van de 8 nieuwe games waar we in september naar uitkijken!), maar wie er wat extra geld voor over had, kon de Champions Edition pre-orderen. Met die speciale, maar uiteraard duurdere, versie krijg je drie dagen vroeger toegang tot het spel!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…