De finale van De Mol is bekend, maar wie is nu de mol? Dit denken wij

De finale van De Mol is bekend, maar wie is nu de mol? Dit denken wij

Het ging sowieso een spannende finale worden, en het enige wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat de mol een man is. Pascale had alle troeven in handen door een heel belangrijke proef te winnen, maar zat er toch nog naast. En zo wordt het een finale tussen drie kerels die op het scherm duidelijk een vriendschap hebben opgebouwd. Maar wie van hen liegt?

Pascale ontpopte zich week na week tot een schaduwverdachte. Ze is een kampioen in het verstoppen van emoties en daardoor konden we maar niet aan haar uit. Ideaal voor een mol, maar het zal dit jaar terug een man zijn. En zowaar zit priester Pieter in de finale. Van in het begin was hij favoriet om er snel uit te liggen, en dat straalde hij ook uit. Maar misschien heeft Pieter intussen volledig door wie de mol is en is dat de reden waarom hij zo ver is geraakt. Vorig jaar was dat ook de verklaring waarom godsdienstlerares Annelies de finale speelde. Misschien is er wel een religieus verband …

Deze week zal het fluitfragment aan de telefoon in elk geval grondig beluisterd worden. Wie heeft daar gefloten, en heeft de melodie iets te betekenen? Pascale verslikte zich er dus in. Ze was alweer een favoriet van heel wat kijkers, dus mogelijk moet ook jij één week voor de finale nog van mol veranderen. Hier is alvast ons advies, en ook wij bekennen kleur, al is het echt wel een gok.

VIER

1. PIETER

Zou het de pastoor zijn? Er is nu echt één kans op drie dat Pieter alsnog de mol is. Hij is in elk geval een sterk acteur als zou blijken dat hij al die weken gelogen heeft. Pieter liet zich in het begin verleiden tot pasvragen, omdat hij erg onzeker was. Maar heeft hij dat allemaal gespeeld?

In de halve finale was hij niet op een fout te betrappen. Hij verkoos de kajak in de eerste proef en deed dat meer dan behoorlijk. Bij het lopen is het geen verrassing dat hij snel moest lossen. Op de quad zat hij heel stuntelig aan het stuur, maar uiteindelijk kreeg hij dat ding toch onder controle. Even was het schrikken toen hij het telefoonnummer van een blondine aanvaardde tijdens de valse verborgen camera, maar ook daar deed hij netjes wat je zou verwachten tijdens deze opdracht. We vermoeden dat de mol de proef met de kaars zeker wou spelen, en daar ging hij grandioos de mist in.

Het meest verdachte moment: samen met zijn broer bleef hij zitten tijdens de proef in de bioscoop. Op die manier haalde de groep geen geld binnen, en hij wekte medelijden op. Nogmaals, als Pieter de mol is, dan heeft hij erg goed geacteerd. We voelen het woordje ‘schijnheilig’ al opkomen.

VIER

2. LLOYD

Al vanaf de eerste week is Lloyd een hoofdverdachte, maar uiteraard hebben we redenen genoeg gehad om daaraan te twijfelen. Bijvoorbeeld toen Lloyd de kist van 6.000 euro in handen kreeg op de luchthaven. Als hij de mol is, dan hebben ze hem daar wel volledig buitenspel gezet. En heb je gezien hoe zenuwachtig hij is wanneer de afvaller bekend wordt gemaakt?

En toch zijn we geneigd om Lloyd ook onze laatste hoofdverdachte voor de finale te noemen. Hij deed het perfect tijdens de loopproef, al wist hij toen dat er niet veel geld mee gemoeid was. Ooit hebben we nog een mol zo zien lopen voor het geld. Gilles Van Bouwel deed hetzelfde in Argentinië, maar hij bleek later wel de mol te zijn. In de sauna hadden wij misschien durven gokken dat hij was blijven zitten, en dus heeft Pascale die mollenstreek misschien onbewust doen mislukken.

En dan is er natuurlijk de laatste proef. De kans lijkt ons groot dat de mol daar bij Pascale heeft gezeten. Lloyd won het voordeel om een tegenstander te kiezen voor de eerste proef. En toen Pascale de leiding nam tijdens de discussie bij de kaars bleef hij erg kalm. Intussen tikte veel geld weg, waardoor hij de aanzienlijke winst van deze aflevering kon zien wegtikken. Lloyd kreeg uiteindelijk ook informatie van Pascale, maar als mol had hij die misschien niet nodig.

Het meest verdachte moment: dat is voor ons de laatste proef. Nooit stelde hij Pascale de vraag of hij die kamer dan niet zou kunnen binnengaan. Elke andere kandidaat zou daar toch minstens even over onderhandeld hebben. Zoals wel vaker zat Lloyd precies op de plaats waar je de mol zou verwachten. Als je alles optelt, dan vallen de puzzelstukjes misschien wel in elkaar. Een jonge mol dit jaar?

VIER

3. BAHADOR

Iedereen heeft Bahador minstens één keer verdacht tijdens dit seizoen van De Mol. Maar misschien deed hij het allemaal wat te opvallend, want het lag er vooral in de eerste weken nogal dik op. Intussen is hij goed bevriend met de twee andere finalisten, en hij heeft ook het vaakst proeven met hen uitgevoerd. Omdat zij hem ook verdenken?

Bahador had fysiek alvast een slechte dag, want hij kon op de fiets absoluut niet mee. Lloyd twijfelde of hij aan het mollen was, want misschien ging het gewoon echt niet. Ook tijdens het lopen werd duidelijk dat Lloyd en Pascale een veel betere conditie hebben dan Baha. Als hij de mol is, dan heeft hij zich ook flink laten aftroeven in de eerste proef die Lloyd uiteindelijk samen met Pascale voor twee kaarsen zette.

Bahador bleef nadien opvallend rustig en probeerde alles met de glimlach op te lossen. Omdat hij als mol uiteindelijk toch een geslaagde dag had? Als enige van de kandidaten zat hij niet in de put. Al kan dat natuurlijk ook gewoon de echte Baha zijn.

Het meest verdachte moment: het koffertje met 0 euro. Bahador was er als de kippen bij om na Jeffrey het tweede koffertje met 0 euro te pakken. Zo was hij als mol in die aflevering bijna zeker dat er geld uit de pot zou verdwijnen, al viel dat tegen toen Jeffrey zelf naar huis moest. Op die manier maakte hij zichzelf ook minder verdacht bij de groep.

VIER

Onze mol:

Het wordt één van de sterkste finales ooit, want ze zouden het echt alle drie kunnen zijn. Pieter zou de grootste verrassing zijn, maar misschien moeten we dat net denken. Bahador is ieders verdachte minstens één week geweest, maar daardoor is hij het misschien eerder niet. En dus zijn wij alvast geneigd om toch voor Lloyd te gaan. Maar we kijken nu al met spanning uit naar volgende zondag. Wie is jouw mol?

Wil je die prachtige landschappen ook eens van dichtbij zien? Dan vertrek je toch gewoon zelf naar Mexico!

Gesponsorde artikelen