De ‘Harry Potter’-tv-zender bestaat en ja, jij kan er ook naar kijken

De ‘Harry Potter’-tv-zender bestaat en ja, jij kan er ook naar kijken

‘Harry Potter’-fans weten dat de ideale tv-zender alleen maar ‘Harry Potter’ en ‘Fantastic Beasts’-gerelateerde programma’s zou uitzenden. Sky Deutschland was het daar roerend mee eens en daarom lanceren zij het Sky Cinema Harry Potter HD-kanaal. Bijna twee weken lang zal je kunnen genieten van alles uit de toverwereld. 

Nog enkele maanden en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komt in de cinemazalen. Dat wil zeggen dat de Harry Potter-mania zachtjesaan zijn hoogtepunt bereikt. Ook in Duitsland zijn de Potterheads loco aan het gaan, daar is één zender zelfs omgedoopt tot het Harry Potterkanaal.

Digitaal Harry Potter-kanaal

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om een volledige zender (of toch niet helemaal). Sky is een internationale zender die in Duitsland verschillende digitale kanalen heeft. Naar aanleiding van de release van Fantastic Beasts 2, geven zij volledig toe aan hun innerlijke dreuzels en zullen ze de Harry Potter-films, Fantastic Beasts and Where To Find Them én allerlei andere leuke Potter-gerelateerde uitzendingen doen.

Zo zal je uiteraard de films kunnen bekijken, maar ook interviews met de cast, making-offs, documentaires en dan gewoon nog een keer de films. Die komen op het kanaal waar normaal Sky Chinema Hits speelt. ’t Is niet de eerste keer dat ze dat doen bij Sky Deutschland, ze hebben ook al Game of Thrones-marathons en Star Wars-marathons georganiseerd. Twee jaar geleden was er ook al een veertien dagen durende Harry Potter-marathon.

Een korte recap? Hier is Harry Potter in 99 seconden.

Online kijken

Vanaf 2 november tot en met 18 november kan je dus op Sky Deutschland 24/7 Harry Potter-goodness vinden. Wil je dat zelf ook helemaal live bekijken, dan heb je een Sky Box nodig, of je kan de app gebruiken. Dat klinkt natuurlijk als heel wat moeite en wij begrijpen dat je het geld voor een Sky Box niet zomaar wil betalen.

Dat wil zeggen dat er twee opties zijn. Enerzijds kan je ervoor kiezen om je eigen marathon te organiseren door bij Kinepolis een ticketje voor een marathon dit weekend te scoren. Of je kan natuurlijk de films zelf kopen en ze nonstop laten afspelen terwijl je in je eigen zetel zit.

Of we kunnen je ervan overtuigen dat een Duitse Harry Potter-marathon eigenlijk niet is waar je op zit te wachten. Niet overtuigd? Kijk dan maar even naar dit stukje uit Harry Potter und die Heiligtümer des Todes – Teil 2 oftewel Harry Potter and The Deathly Hallows Part Two.

Juist ja. Toch maar thuis naar de gewone versie kijken. Vergeet ook Fantastic Beasts and Where To Find them niet te herbekijken, want op 18 november komt Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in de zalen.

Hier is alles wat we al weten over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

Gesponsorde artikelen