‘De Kotmadam’ houdt ermee op; laatste seizoen binnenkort te zien op Streamz

De langstlopende sitcom van Vlaanderen houdt ermee op. Later deze maand kan je namelijk kijken naar het vijfentwintigste en meteen ook laatste seizoen van De Kotmadam. Dat is vanaf 25 juli te zien op Streamz.

Op 30 december 1991 stopten we met De Kotmadam voor het eerst binnen in Het Snoephuisje van Jeanne Piens, een rol gespeeld door Katrien Devos, in Leuven. Boven dat snoepwinkeltje zijn zo’n vijf studentenkamers die Jeanne, samen met haar man Jef Liefooghe (Mark Verstraete), verhuurt.

Pensioen

Na 25 seizoenen komt er nu dus een einde aan De Kotmadam. In totaal zullen 29 verschillende studenten op de kamers van Jeanne en Jef hebben gewoond. Meer dan 30 jaar lang kon je op VTM hun avonturen volgen, maar binnenkort is dat voor de laatste keer het geval.

Het opnames van laatste seizoen van De Kotmadam zijn al begin 2020 afgerond, maar nu pas zal het programma worden uitgezonden. In dat laatste seizoen krijgen we te zien hoe Jeanne en Jef besluiten om met pensioen te gaan. Voor Jef klinkt dat als een droomscenario, want hij wil met een mobilhome naar Spanje om daar iedere dag te vissen. Jeanne begint echter meer en meer te beseffen dat ze haar studenten zal missen.

Alice Toen

Die laatste lichting studenten zullen we ook zien afstuderen of vertrekken. Martha (Helle Vanderheyden), Ines (Anouck Luyten), Victor (Frederik Huys) en Simon (Arno Moens) zullen alleszins de koten boven Het Snoephuisje moeten verlaten.

In het allerlaatste seizoen van De Kotmadam is er ook een heel bijzondere rol weggelegd voor de ondertussen 100-jarige Alice Toen. Zij speelt de moeder van Jeanne, die tijdelijk komt inwonen omdat ze eventueel mee zal gaan naar Spanje. Met Pepijn Caudron (Gentil), Bert Van Poucke (Hugo), Anne Denolf (Sam) en Christel Van Schoonwinkel (Betty) duiken er ook heel wat oude bekenden op.

Het laatste seizoen van De Kotmadam is vanaf 25 juli te bekijken op Streamz.

Meer
Lees meer...