De lente is op komst: over een week mogelijk 20 tot 25 graden!

De lente is op komst: over een week mogelijk 20 tot 25 graden!

Het zou wel eens kunnen dat je de wintertruien over enkele dagen mag opbergen. April is altijd een kantelmaand wat het weer betreft, en de weercomputers kantelen nu in de richting van de lente. Volgend weekend verwacht het KMI temperaturen tot 20 graden. Het Europese weermodel doet er zelfs nog een schepje bovenop en toont mogelijk 25 graden.

Haalden we twee geleden overdag amper het vriespunt, dan gaan we volgende week misschien van heerlijke temperaturen mogen genieten. De voorspellingen zijn natuurlijk nog voorbarig, maar toch ziet het er steeds meer naar uit dat er aangename lentetemperaturen op komst zijn. We moeten wel nog even geduld hebben. Vandaag wordt het maximaal 9 graden en na de middag zullen de buien plaats ruimen voor een vleugje zonneschijn.

Na regen komt …

De eerste week van de paasvakantie zal helaas nat blijven verlopen. De temperaturen stijgen wel al een beetje, en op Paasmaandag wordt het zo’n 14 graden. Dinsdag en woensdag verandert er weinig aan het weerbeeld, maar het einde van de week ziet er beter uit. We krijgen dan veel zon met hoge bewolking. Donderdag hapert het kwik nog bij zo’n 12 graden, maar vrijdag gaan we naar 18 tot 19 graden.

Zaterdag kunnen we dan voor het eerst dit jaar de kaap van 20 graden bereiken. De kans op regen neemt dan helaas wel weer toe. Ook zondag en maandag zien er dan nog aangenaam warm uit. Daarna lijkt het kwik zich rond 15 graden te nestelen.

25 graden?

Maar het kan nog beter als we het meest optimistische scenario volgen. Zo meldt Noodweer Benelux dat het Europese weermodel tussen 7 en 9 april erg fraaie temperaturen voorspelt. Dan zou 23 tot 25 graden Celsius mogelijk zijn. Afwachten of die kaarten standhouden, maar het is duidelijk: de lente hangt in de lucht!

Gesponsorde artikelen