De leukste steden om naartoe te gaan in Spanje

De leukste steden om naartoe te gaan in Spanje

Spanje is een mooi land met heel wat prachtige steden. Daarom zijn er enkele bekenden, maar ook minder bekende steden die je zeker één keer in je leven moet hebben gezien. Dit is waarom je deze Spaanse steden en regio’s gewoon moet bezoeken.

Salamanca – Castilië en León

In het centrum van Spanje vind je het adembenemende Salamanca. De meeste gebouwen bestaan uit zandsteen, waardoor de stad een prachtige kleur heeft. Die kleur wordt ook nog eens 10 keer mooier bij zonsopgang en -ondergang, wanneer de stad goudkleurig wordt. Daarom krijgt Salamanca de bijnaam ‘The Golden City’.

De universiteitsstad is ook heel jong van geest. Zo vind je bijvoorbeeld een barok plein aan de Plaza Major waar heel wat studenten graag lunchen tijdens de middag. Het plein bruist ook op andere momenten van de dag en dan wordt er gedronken, gezongen en zelfs opgetreden. Zie je het al voor je? Iemand die gitaar speelt terwijl je lekker luncht op een terras? Heerlijk!

Sevilla – Andalusië

De hoofdstad van de autonome regio Andalusië is één van de mooiste steden in Spanje. Sevilla is een typische stad waar je heel graag in de straten wil verdwalen. Met een mooie architectuur en een prachtige Spaanse sfeer, kan je niet anders dan heerlijk genieten van de stad.

In de stad kan je ook heel veel bezienswaardigheden bezoeken zoals Real Alcázar, een paleiscomplex in een Moors-geïnspireerde architectuur, Plaza de España, een monument in het Maria Luisa-park en De Italica, een archeologische vindplaats met een amfitheater.

San Sebastián – Baskenland

Aan de kust in het noorden van Spanje, vind je San Sebastiàn. De stad behoort tot het autonome Baskenland en is eigenlijk een verborgen parel van het land. De onderschatte stad met toch veel waarde is enorm interessant in de zomer. Je hebt daar prachtige stranden en een Spaanse charme met mooi weer, lekker eten en heerlijke zomerdrankjes.

Ook in deze stad kan je je niet vervelen. De regio staat bijvoorbeeld bekend om Pinxtos, een Baskische tapas. Dus doe gewoon een tapastour en ontdek de allerlekkerste. Mmmh

Als je graag houdt van wandelingen, moet je zeker eens door het oude stadsgedeelte Parte Vieja slenteren. Opeens wordt San Sebastiàn één van de gezelligste regio’s die je ooit hebt gezien. Neem zeker je fototoestel of smartphone mee, want de foto’s die je hier neemt, ga je zeker willen delen.

Barcelona – Catalonië

Een stad als Barcelona kan natuurlijk niet anders dan op dit lijstje staan. ’t Is een stad waar je veel kan ontdekken en tegelijk kan relaxen op een gezellig terrasje of op het strand. Een perfecte mix van dingen doen en chillen.

De stad staat bekend om allerlei toeristische trekpleisters zoals de Montjuïc, Sagrada de Famillia, Park Güell, Casa Batlló en Palau De La Musica. Bij dat laatste moet je niet alleen de buitenkant bewonderen, maar moet je ook eens een toegangskaartje kopen om binnen een kijkje te mogen nemen. Je zal er zeker geen spijt van hebben!

Als je in Barcelona bent, moet je ook eens afwijken van de bekende (en overdrukke) Ramblas. Wandel eens rond in de Gotische wijk of Joodse wijk en je zal heel wat nieuwe en mooie dingen ontdekken. Hierdoor zal je ook even kunnen ontsnappen aan de stadsdrukte. Zalig, toch?

Wil je toch even chillen op het strand, maar ook kunnen rusten? Dan moet je de typische stranden van Barcelona misschien ontwijken. Daarom moet je naar Mar Bella, Nova Mar Bella, Bogatell en Llevant. Deze stranden zijn minder druk, maar minstens even leuk als op de drukke stranden.

Bilbao – Baskenland

Bilbao is niet de eerste stad waar je aan denkt als je aan Spanje denkt. Als je de havenstad vergelijkt met andere Spaanse steden, lijkt het ook een beetje weinig te bieden. Maar de stad kan je veel meer tonen dan je denkt. In de stad zie je op verschillende plaatsen enkele kunstwerken staan. Zo heb je ook het Guggenheim Bilbao Museum waar meer dan 100 tentoonstelling plaatsvinden van moderne kunst.

Als je een wandeling maakt van het museum over de Zubizuribrug, kom je in een historische wijk terecht met de Santiago kathedraal die dateert uit de 14e eeuw. Nabij vind je ook het basiliek van Begoña met gigantische schilderijen van de Italiaanse barokschilder Luca Giordano. Bilbao is eigenlijk een perfecte bestemming voor kunstliefhebbers.

Girona – Catalonië

Girona is een stad die door de geschiedenis heen heel wat belegeringen heeft meegemaakt. Net daarom is de stad heel erg interessant. Als je een wandeling maakt in de oude wijk van de stad, kom je Romeinse muren, Moorse baden en gotische kerken tegen.

Als je naar de stad gaat, moet je gewoon een wandeling maken in de nauwe en stenen steegjes. Smeer je benen maar goed in, want een bezoek aan Girona is niet volledig zonder de 89 treden naar de kathedraal van de stad te beklimmen om het beroemde ‘Tapestry of the Creation’, een geborduurd tapijtwerk uit de 11e eeuw, te bekijken.

De schilderachtige stad met een rivier heeft ook een erg leuke promenade met cafés, winkels en restaurants.

Malaga – Andalusië

Als je denkt dat Malaga niet veel te bieden heeft, heb je het so-wie-so mis. De jonge stad heeft niet alleen veel geschiedenis, maar ook kunst staat hier centraal. De stad waar Pablo Picasso werd geboren, heeft zeker in het laatste decennium zo’n half dozijn nieuwe kunstgalerijen. Hierdoor bruist de stad meer dan tevoren.

De stad heeft ook nog eens verschillende plaatsen om zeker te bezoeken zoals La Alcazaba, een Moors fort, en Castillo de Gibralfaro waar je een prachtig uitzicht hebt.

Eens in de stad kan je best ook uitgebreid gaan eten en drinken. Het is geen geheim dat Andalusië één van de lekkerste keukens heeft in Spanje en dat moet zeker uitgetest worden, toch?

Toledo – Castilië-La Mancha

Toledo is door de geschiedenis heen een stad geweest met verschillende culturen. De stad wordt zelfs ‘De stad van de drie culturen’ genoemd omdat joden, moslims en christenen hier enkele eeuwen hebben geleefd.

Vandaag is de stad vooral populair om de historische kunstwerken en architectuur. Er staan heel wat gebouwen in Toledo die dateren uit het Romeinse rijk. Het beste dat je eigenlijk kan doen, is gewoon verdwalen in de straten.

Als je een wandeling maakt door de stad, zal je ook heel wat oude architecturen ontdekken zoals de kathedraal, een synagoge en een moskee.

Valencia – Valencia

Eén van de belangrijkste steden van Spanje is Valencia. In deze stad maakt oud kennis met nieuw. Je vindt er restanten van Romeinse kolonies, maar ook ultramoderne architecturen.

De stad staat vooral bekend om de Stad van de Kunst en Wetenschap, ontworpen door Santiago Calatrava. Binnenin vind je een wetenschapsmuseum, planetarium en aquarium. Maar dat is zeker niet de enige reden om naar de stad te gaan.

Er is ook geen betere plaats om paella te bestellen dan in Valencia, want hier werd het gerecht gewoon ook geboren.

Canarische eilanden

Je moet minstens één keer in je leven naar de Canarische Eilanden. Hier kan je echt genieten van het eilandleven, zonder al te veel geld uit te geven aan een vliegticket.

De bekendste eilanden zijn Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura. Je zal genoeg kunnen rusten op stranden, toffe bars ontdekken en gewoon ontspannen zonder veel te doen.

Probeer af en toe ook eens van het strand af te komen en een wandeling te maken door de stad. Je zal zeker geen spijt hebben!

Ook zin om Spanje te ontdekken? Neem dan hier eens een kijkje!

Gesponsorde artikelen