‘De Mol’-afvaller: “Er liep die laatste dagen te veel mis”

Na het vertrek van mol Philippe, zit er een nieuwe mol in de groep. Dat is al zeker niet Bert. Hij moest het spel vandaag verlaten. “Het voelde als een mengeling van opluchting en spijt”, zo klinkt het bij de Kempenaar.

De nieuwe mol heeft z’n eerste slachtoffer gemaakt en dat is Bert. Hij ontpopte zich vorige week nog tot een volleerde dragqueen, maar nu zit het avontuur er voor hem dus op. Dit is hoe hij z’n deelname ervaarde.

Bert

De Mol Bert
Play4

Kempenaar Bert moest het programma verlaten. En dat was voor hem een heel dubbel gevoel. “Op dat moment was het een mengeling van opluchting en spijt. Opluchting omdat ik het speuren kon loslaten en spijt omdat ik tegelijkertijd ook plots uit een groep werd gekegeld waar ik nog leuke en intense momenten mee wilde beleven. Ik had wel het voordeel dat ik niet alleen naar huis moest omdat ons bezoek nog op het eiland was en dat was heel fijn natuurlijk.”

Volgens Bert liep het fout door verschillende redenen. “De dag dat we de proef moesten doen op de glijbanen voelde ik me niet in mijn element. En daardoor was ik niet intens genoeg bezig met het spel en kon ik de info niet vinden die ik nodig had om de vragen te beantwoorden op de eliminatie. Het hielp natuurlijk ook niet dat ik de hele dag op die duivelse glijbaan vastzat en niet kon circuleren. Op de schietproef daarna heb ik een beslissing genomen uit onzekerheid en gekozen voor de pasvraag in plaats van de groepspot en in die proef werd alles bepaald door de Emanuelle die meedogenloos was en dat eigenlijk perfect heeft gespeeld. Hiermee was het voordeel zo groot voor haar, dat dit eigenlijk een vrijstelling was. Op dat moment zag ik mijn kansen om nog door te gaan helemaal verdwijnen.”

Philippe

Bert had al op de eerste nacht in het spel de beste kaarten in handen. Hij had Philippe horen praten in z’n slaap en wist dus in principe dat hij de mol was. Toch dwaalde hij daar later van af. “Philippe heeft nooit letterlijk gezegd in zijn slaap dat hij de mol was hè, laat dat duidelijk zijn. Er gebeuren best veel verdachte zaken in dit spel en er verschenen ook andere personen op mijn radar. Het leek mij geen goed plan om alles meteen op één persoon te zetten. Tunnelvisie is iets vreemds hè, we kennen het allemaal. Het kan bevrijdend zijn om ook dat los te laten en andere mogelijkheden te zien.”

Het vertrek van Philippe kwam ook hard aan bij Bert. “Toen Philippe vertelde dat hij de mol was en hij uit het spel stapte, wisten wij niet wat er gebeurde. Je weet als kandidaat dat je alles kan verwachten in dit programma, maar dat was toch schrikken, al voelde ik het wel wat aankomen. Ik begreep hem. En voor mij is compassie en begrip altijd belangrijker dan eender wat en dan doet geen enkele omstandigheid ertoe.”

“Phillippe was vaak mijn kamergenoot, mijn ‘roomie’. Er waren momenten dat ik hem verdacht als mol en momenten totaal niet. Een mol is ook maar een mens, althans in dit programma (lacht). En als iemand het moeilijk heeft, dan wil ik helpen. Dan kan een hand op een schouder of rug zelfs al helpen. En ik vind dat de programmammakers hierin een mooi beeld hebben gebracht van een mens die stoot op zijn eigen grenzen en deze grenzen durft en màg aangeven. Dat is een signaal dat ik zelf heel belangrijk vind.”

Dragshow

We kwamen vorige week al te weten dat omgetoverd worden tot een dragqueen een van de grote dromen was van Bert. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat dat een van z’n hoogtepunten was. “De dragshow was ongelofelijk om te mogen doen, maar daarnaast zijn er ook mooie off-camera momenten. “Ik bedenk me een gezellig zwembadfeestje waarin ik een paar van m’n nieuwe vriendjes en vriendinnetjes in het zwembad heb kunnen mikken. En dan natuurlijk de fietsopdracht waarin ik mezelf heb overtroffen … ik had precies nog voldoende over in de benen om zonder elektriciteit helemaal naar boven te kunnen trappen.”

“Ik had niet echt een strategie en ben deze trip meer aangegaan als passagier en wilde me laten
leiden door de inspiratie op de moment zelf. Ik wilde gewoon op m’n intuïtie afgaan om de mol op te
sporen en niet te hard naar de deelnemers hun spelgedrag te kijken of ze de mol konden zijn. Ik heb wel het gevoel dat ik vrienden heb gemaakt, maar aangezien wij nog geen contact mogen hebben, voelt dat ook een beetje vreemd om mekaar niet uit te nodigen. Het gaat leuk zijn om de schatjes weer terug te zien! Ik vermoed dat er toch wel geknuffeld gaat worden.”

De Mol is elke zondag om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!

Meer
Lees meer...