‘De Mol’: Met dit smoesje deed Jens het interview voor de koppelopdracht

In de tweede aflevering van De Mol werden de kandidaten aan elkaar gekoppeld. Dat gebeurde op basis van een interview met een experte van Parship. De meeste kandidaten wisten natuurlijk dat ze het interview moesten afleggen voor hun deelname aan De Mol. Maar voor Jens, die onverwacht meeging, moest een smoesje verzonnen worden.

Nu Jens geëlimineerd is, weten we dus dat hij écht niet wist dat hij zou deelnemen aan De Mol. Presentator Gilles De Coster legt uit met welke smoesjes ze Jens wisten te overtuigen om al het voorbereidende werk te doen. Jens bevestigde dat verhaal later ook zelf in Café De Mol.

Testpersoon voor nieuw spelprogramma

In de tweede aflevering was te zien hoe alle deelnemers van De Mol drie weken voor het vertrek een interview afnamen met een experte van Parship. Ook Jens, die op dat moment nog niet wist dat hij mee zou doen in het tiende seizoen van De Mol legde de test af.

“Het Parship-interview gebeurde bij Jens onder het mom van een ‘nieuw spelprogramma’ waarvoor hij als testpersoon werd ingeschakeld”, legt Gilles De Coster uit.

Met een koekoeksklok naar de Moezel

De Mol koekoeksklok
Play4

Ook na de aflevering van vorige week kwamen er al heel wat vragen over Jens en hoe het mogelijk was dat hij zonder iets te weten mee kon doen aan De Mol. Zo kwamen er heel wat vragen over de koekoeksklok. Die beantwoordt Gilles nu ook. “De vrijstelling heeft effectief een jaar lang in Jens’ koekoeksklok gezeten, weliswaar iets dieper en beter verborgen dan toen de klok in het hokje op het lavaveld hing.”

“Om Jens tot in Lanzarote te krijgen, hebben we niets aan het toeval overgelaten”, gaat Gilles verder. “Shana, zijn vriendin, wist ervan en had Jens’ agenda buiten zijn medeweten leeggemaakt. Jens zélf werd gevraagd om, op zijn zogezegde trip naar de Moezel, zijn koekoeksklok mee te nemen ‘voor promotionele doeleinden’.”

Gilles laat ook weten dat we in de laatste aflevering te zien zullen krijgen hoe het plan met Jens in z’n werk ging.

Meer
Lees meer...