Left Right
scrollTop top

De nieuwste datingterm: ‘cloaking’ en nog vele andere nare datingtrends


De nieuwste datingterm: ‘cloaking’ en nog vele andere nare datingtrends

De online datingwereld heeft er weer een nieuwe trend bij: ‘cloaking’. ‘Cloaking’ wordt gezien als het nieuwe ‘ghosting’. Dat wil zeggen dat je een date regelt maar die persoon je plots laat zitten en je overal blokkeert. Maar ‘cloaking’ is niet de enige nieuwe datingtrend, wij lijsten nog enkele andere nare datingtermen voor je op. 

Ghosting is een term die ondertussen al algemeen bekend is. Dat is waneer iemand op een datingapp
zoals Tinder
je negeert, maar ondertussen wel overal online actief is. Als je dacht dat ghosting al vernederend was, dan heb je nog nooit cloaking meegemaakt. Een journaliste van Mashable maakte dit zelf mee en kwam op de term. Ze legt het allemaal uit in deze video.

Cloaking

De Australische journaliste had een date geregeld met een man via de datingapp Hinge. Na enig geflirt besloten ze om af te spreken en pasta te gaan eten. Een paar uur voor de date hadden ze nog contact via sms om de details af te spreken. Als ze klaar was met werken, stuurde ze naar hem dat ze er binnen vijftien minuten zou zijn. Eens toegekomen in het restaurant had ze nog geen antwoord gekregen en keek ze nog eens op haar gsm. Ze zag dat haar whatsAppbericht precies niet was toegekomen.

“Misschien had hij geen internetconnectie”, bedacht ze zich, nog onbewust en stuurde hem in de plaats een gewone sms. Deze leek precies ook niet te verzenden. Ze keek dan maar op de Hustle app en zocht hun conversatie op, op het moment dat ze de conversatie opendeed, leek plots alles te verdwijnen. Toen begon het haar te dagen. “Terwijl ik lippenstift op deed om er goed uit te zien voor onze date, zat hij me gewoon doodleuk op alle mogelijke kanalen te blokkeren”, vertelt ze boos in haar video.

De journaliste bedacht de term cloaking aan de hand van de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter. Het is een soort verstoppertje spelen zonder dat je de persoon ooit kan terug vinden.

Deze vrouw op Twitter zegt eens goed haar gedacht wat ze van cloaking vindt:

Cloaking is spijtig genoeg niet de enige online dating gruweltrend. Wij sommen er hier een aantal op:

Benching

Benching, dit betekent dat je eerst veel contact hebt met iemand en deze persoon neemt dan geleidelijk afstand van je. Behalve als hij wat aandacht nodig heeft, dan stuurt hij je wel een berichtje. Hij laat je dus precies op de bank zitten, tot wanneer hij je nodig heeft. Deze persoon vind je niet leuk genoeg om te daten maar houdt je wel aan het lijntje.

R-bombing

Sinds het online dating algemeen gebruikt is, regent het nieuwe datingtermen. R-bombing bijvoorbeeld, dat is wanneer je berichtjes stuurt naar elkaar en hij je plots negeert. Maar het ergste van allemaal is dat hij je berichtjes wel nog leest. Je date doet dan niet eens de moeite om je een berichtje te sturen dat hij niet meer geïnteresseerd is. Ook geen excuses van dat zijn telefoon kapot is, of dat hij was vergeten terug te sturen, nee. Hij negeert je gewoon recht in je gezicht. Spijtig genoeg kan je hier niet veel aan veranderen en kan je hem het beste ook gewoon negeren. Deze persoon is je aandacht toch niet waard.

Gino op Twitter laat ook de andere kant zien:

Slow fading

Slow fading lijkt heel erg op ghosting, alleen probeert degene die het gesprek wil stoppen jou eerst nog kort aan het lijntje te houden voordat hij het contact compleet verbreekt. Dat is wanneer het in het begin heel goed klikt met een persoon, je hebt al eens afgesproken en jullie sms’en elke dag, maar hij antwoordt altijd later en later op je bericht. In het begin viel je dat nog niet echt op en was het maar een paar uur, maar al snel veranderen die paar uur naar een dag, naar een week en uiteindelijk hoor je helemaal niets meer van hem.

Stashing

Stashing is als je wel iemand serieus aan het daten bent, maar je relatie nog geheim houdt voor je naaste vrienden en familieleden. Meestal gaat dit gepaard met bindingsangst. Maar het is niet altijd heel erg, soms is het gewoon nog leuk om de relatie tussen jullie tweetjes te houden en er nog niemand bij te betrekken. Wel belangrijk hierbij is dat jullie op dezelfde golflengte hierover zitten, natuurlijk.

Deze persoon op Instagram laat weten dat stashing niet altijd slecht is:

Kittenfishing

Kittenfishing lijkt op catfishing. Bij catfishing doet iemand zich online voor als iemand anders. Ze gebruiken dan valse foto’s bij hun profiel. Bij kittenfishing gebruiken ze wel hun eigen foto’s maar die zijn heel heftig getrukeerd, of zijn het oude foto’s waar ze er jonger en of slanker uitzien. Ook kloppen veel zaken van hun profiel niet, bijvoorbeeld informatie over hun leeftijd, lengte en beroep. Na een keertje af te spreken is het al wel snel duidelijk, dus lang blijft het niet duren.

Na het lezen van deze gruwelijke datingtrends zakt de moed je waarschijnlijk in de schoenen. Maar let er beter niet op, want wist je al dat één op drie van de millennial-koppels zijn partner online leerde kennen via een datingapp? Dus niet treuren en swipen maar!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810