‘De Slimste Mens ter Wereld’: Deze drie kandidaten trappen het nieuwe seizoen af

Het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld staat voor de deur. Binnen exact één week gaan opnieuw 34 kandidaten de uitdaging aan op. De spits wordt daarbij afgebeten door Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke.

Op maandag 14 januari start de zoektocht naar een opvolger voor comedian Guga Baúl. Die won één jaar geleden na een tactische meesterzet de finale van weervrouw Jacotte Brokken.

Eerder vandaag maakte Play4 bekend welke 34 kandidaten deze keer de strijd aangaan. Het gaat om enkele terugkerende kandidaten en grotendeels nieuwe gezichten. Onder hen opnieuw heel wat zeer bekende Vlamingen en enkelen die bij het grote publiek nog grotendeels onbekend zullen zijn.

Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke

Bij die bekendmaking van alle kandidaten, liet Play4 meteen ook weten welke drie deelnemers op maandag 14 januari als eerste zullen plaatsnemen op de ondertussen iconische quizstoelen.

Het gaat om de 29-jarige interieurstylist Daan Alferink, de 33-jarige sportjournaliste en -verslaggeefster Tess Elst en de 36-jarige stand-upcomedian Xander De Rycke. Voor alle drie zal het de eerste keer zijn in De Slimste Mens ter Wereld. Voor een van hen eindigt het meteen ook na één aflevering, terwijl de twee anderen – zoals altijd – doorgaan naar de aflevering van dinsdag.

We weten verder ook wie achter de jurydesk zal plaatsnemen. Het gaat om de zeer ervaren juryleden Bart Cannaerts en James Cooke. Verder is uiteraard ook Erik Van Looy opnieuw van de partij als presentator.

De Slimste Mens ter Wereld Daan Alferink Tess Elst Xander De Rycke
Play4

Het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 14 oktober van maandag tot en met donderdag te bekijken op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...