Left Right
scrollTop top

‘De Slimste Mens ter Wereld’ stelt jury voor, en dit jurylid maakt z’n terugkeer


‘De Slimste Mens ter Wereld’ stelt jury voor, en dit jurylid maakt z’n terugkeer

De jury voor de VIER-quiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is bekendgemaakt. VIER deed dat in een maar liefst vijf minuten durend filmpje. Naast de bekende namen wordt vanaf dit seizoen ook Barbara Sarafian aan de groep toegevoegd. Herman Brusselmans maakt dan weer zijn terugkeer. 

Met maar liefst twaalf zullen ze het aankomende seizoen zijn, de jury van De Slimste Mens ter Wereld. Onder die twaalf een hoop terugkerende namen met Jonas Geirnaert, Jeroom, Rik Verheye, Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Karen Damen, Stefaan Degand, Jan Jaap van der Wal, Marc-Marie Huijbregts en Wim Helsen. Barbara Sarafian (die na haar deelname uitpakte met echte ‘FoKKoF’-truien) ziet haar passage als deelneemster in de quiz vorig jaar beloond met een plekje in de jury. Maar het meest opvallende is misschien wel de terugkeer van Herman Brusselmans.

Herman Brusselmans

Brusselmans was na jaren dienst vorig jaar plots geen vast lid van de jury meer, al verscheen hij wel nog af en toe als gastjurylid. Uit een rondvraag was gebleken dat de schrijver bovenaan het lijstje stond als er werd gevraagd welk jurylid niet hoefde terug te keren. Al hebben de makers altijd ontkend dat dat de reden voor zijn vertrek was. Brusselmans werd vervangen door Sam Gooris, maar die moet nu dus opnieuw plaatsruimen.

“Ik vind het ook heel fijn dat Herman terug is”, reageert presentator Erik Van Looy in een persbericht. “Hij is een goede vriend en een garantie op een onvergetelijke avond. Zowel voor als achter de schermen.”

Philippe Geubels

De grootste afwezige is echter Philippe Geubels. De komiek was jarenlang een van de favoriete juryleden van vele kijkers, maar na acht seizoenen trouwe dienst hield hij het voor bekeken. Zijn entourage liet begin augustus al weten dat hij het te druk had met andere projecten om nog in de quiz te zetelen.

VIER kondigde de jury, dus zonder Geubels, aan in een filmpje van maar liefst vijf minuten. Voor dat filmpje haalden ze duidelijk de mosterd bij Star Trek, of is het eerder een knipoog naar de fenomenale openingsaflevering van het vierde seizoen van Black Mirror (onze lijst met de beste afleveringen van de Netflix-serie vind je hier)?

Bekijk hieronder het grappige aankondigingsfilmpje

Xavier Taveirne

Met Viktor Verhulst maakten de makers onlangs ook al een zevende deelnemer bekend. Nog op de lijst staan: Hans Vanaken, Peter Van de Veire, Wouter Vandenhaute, Clara Cleymans, Saartje Vandendriessche en Julie Colpaert. Ook Sven Gatz (Open Vld) zal het aankomende seizoen een poging wagen, dat kondigde hij zelf aan op Twitter.

Binnenkort zal Erik Van Looy ook de overige deelnemers bekendmaken. Zij zullen er wekenlang voor strijden om de opvolger te worden van Xavier Taveirne, die in de finale collega-VRT-journaliste Goedele Wachters versloeg.

De Slimste Mens ter Wereld is later dit jaar te zien op VIER. Wie niet kan wachten tot dan, kan natuurlijk zelf het DSMTW-spel spelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…