‘De Slimste Mens ter Wereld’ voert kandidaatswissel door: Jelle Van Damme vervangt Hans Vanaken

‘De Slimste Mens ter Wereld’ voert kandidaatswissel door: Jelle Van Damme vervangt Hans Vanaken

‘De Slimste Mens ter Wereld’ heeft een vervanger moeten zoeken voor Club Brugge-voetballer Hans Vanaken. Die werd opgeroepen voor de Rode Duivels en zal daardoor niet meer kunnen deelnemen aan de VIER-quiz. Maar presentator Erik Van Looy had al snel een vervanger klaar, en daarvoor ging hij het niet ver zoeken: Antwerp-verdediger Jelle Van Damme zal z’n collega komen vervangen.

Hans Vanaken was de eerste kandidaat die werd bevestigd voor het huidige seizoen van De Slimste Mens ter Wereld, maar vandaag moest presentator Erik Van Looy dus al op zoek naar vervanging. Bondscoach Roberto Martinez beloonde de sterke prestaties van de Club Brugge-speler namelijk met een selectie voor de Rode Duivels voor de aankomende Nations League-wedstrijden en dus moet Vanaken verstek laten voor de opnames van de VIER-quiz.

Jelle Van Damme

“Het stond in de sterren geschreven: Hans Vanaken is momenteel zo briljant aan het voetballen dat hij wel moest geselecteerd worden”, stelt Van Looy. “En Rode Duivels hebben het druk, druk, druk, waardoor het agenda-matig echt onmogelijk is om ook nog De Slimste Mens ter Wereld te worden.”

Maar al snel hadden ze een vervanger klaar. Antwerp-verdediger Jelle Van Damme zal z’n plaats innemen. Erg vindt Erik Van Looy, zelf een groot Antwerp-fan, dat natuurlijk niet. “Eindelijk een Antwerp-speler in De Slimste Mens ter Wereld: ik kijk er reikhalzend naar uit!” Of Van Damme het er goed van zal afbrengen, zullen we uiteraard maar binnen enkele weken weten.

Ter opfrissing zijn hier nog eens alle deelnemers van het huidige seizoen van De Slimste Mens ter Wereld.

Wie zich zelf eens aan De Slimste Mens ter Wereld wil wagen, moet zeker het DSMTW-bordspel eens proberen!

Gesponsorde artikelen