‘De Slimste Mens ter Wereld’: Xander De Rycke komt met opmerkelijk verhaal over zijn zoontje

Na jaren van aandringen, is Erik Van Looy er eindelijk in geslaagd om Xander De Rycke te overtuigen om deel te nemen aan De Slimste Mens ter Wereld. De comedian zit meteen in de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen en heeft daar een opmerkelijk weetje over zijn eenjarig zoontje.

Op maandag 14 januari start de zoektocht naar een opvolger voor comedian Guga Baúl. Die won één jaar geleden na een tactische meesterzet de finale van weervrouw Jacotte Brokken. 34 kandidaten gaan die strijd aan met elkaar.

De drie eerste kandidaten die het tegen elkaar zullen opnemen, zijn Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke. Ook het 22ste seizoen begint uiteraard met een gesprekje tussen Erik Van Looy en de kandidaten en bij Xander De Rycke brengt dat een bijzondere anekdote naar buiten.

Ferris of James

Zo vernemen we dat Xander De Rycke een jaar geleden voor het eerst vader is geworden van een zoontje dat de naam Ferris kreeg. “Er was een bepaald punt dat mijn vriendin zei ‘wat dacht je van James'”, klinkt het verrassend, waarna jurylid James Cooke zich verslikt in zijn water. Enkele jaren geleden lachte Xander De Rycke namelijk meermaals met James Cooke in zijn conferences. Zo noemde hem toen “het huisdier van BV’s”.

“Ik heb haar tien seconden naar mij laten staren, waarna ik zei ‘wat dacht je van niet?'”, zei Xander De Rycke. Zijn vriendin bleek de inspiratie voor die naamsuggestie te halen bij de serie Ted Lasso van Apple TV+. Daarin zit namelijk een personage Jamie Tartt, dat gespeeld wordt door Phil Dunster. Door hun kindje James te noemen, hoopte de vriendin van Xander dat te kunnen afkorten tot Jamie. Uiteindelijk kozen ze toch – wijselijk? – voor het alternatief Ferris.

Bekijk hier het fragment uit De Slimste Mens ter Wereld:

Het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 14 oktober van maandag tot en met donderdag te bekijken op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...