‘De Slimste Mens ter Wereld’ maakt zesde deelnemer bekend: Deze sportman durft het aan

We moesten lang wachten op de eerste namen voor het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld, maar nu komen we met enige regelmaat nieuwe deelnemers te weten. Erik Van Looy deelde vandaag via Instagram de volgende naam. Het gaat daarbij om de eerste sportman van het jaar.

De afgelopen weken kwamen we de eerste vijf namen voor het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld te weten. De eerste was comedian Xander De Rycke, waarna we op slag drie nieuwe namen kregen met sportjournalist en presentator Aster Nzeyimana, auteur en voormalig journaliste Bo Van Spilbeeck en topmodel Hannelore Knuts. Nog eens enkele weken later werd daar ook acteur Geert Van Rampelberg aan toegevoegd. En nu kennen we ook de zesde naam.

Simon Mignolet

De Slimste Mens ter Wereld-presentator Erik Van Looy deelde vandaag een foto op Instagram. Daarop is hij zelf te zien samen met doelman Simon Mignolet. Erik staat daarbij op een krukje en laat in de caption weten dat hij nog snel een “kleine” kandidaat kon strikken. “Eén van onze beste keepers ooit en hopelijk ook een goede afwerker!”, besluit Erik.

Simon Mignolet begon zijn voetbalcarrière als veldspeler bij KSK Tongeren, waarna hij naar Sint-Truiden VV trok. Daar vonden ze hem te traag, lang en slungelig, waardoor hij de ploeg al snel inruilde voor Sporting Aalst. Daar zagen ze meer potentieel in de lange speler als doelman. Wanneer Mignolet actief was als doelman sprong hij opnieuw in het oog van Sint-Truiden VV, waar hij zijn professionele debuut kon maken als derde doelman. In 2010 trok Mignolet naar het Britse Sunderland en vanaf 2013 stond hij in het doel bij Liverpool. Sinds 2019 speelt hij opnieuw in ons land, bij Club Brugge.

Mignolet maakte als tweede doelman op de WK’s van 2014, 2018 en 2022 deel uit van de nationale ploeg en reisde ook mee naar de EK’s van 2016 en 2020.

Bekijk hier de aankondiging van Erik Van Looy op Instagram:

Het 22ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld is dit najaar te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...