Left Right
scrollTop top

De trailer van ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ geeft ‘Harry Potter’-fans veel om over na te denken


De trailer van ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ geeft ‘Harry Potter’-fans veel om over na te denken

‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ komt binnenkort in de zalen en Warner Bros. dropte daarom nog de laatste trailer voor we ‘m in zijn volledigheid kunnen bewonderen. Dat ‘Fantastic Beasts 2’ er geweldig uitziet, moeten we je niet vertellen. Maar ook Harry Potter-fans van het eerste uur hebben goede redenen om ‘The Crimes of Grindelwald’ te gaan bekijken.

Zonder veel omhaal: hier is de laatste, lange trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Op 16 november komt Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
in de zalen, het vervolg op Fantastic Beasts and Where To Find Them. De Harry Potter-prequel leek eerst een kinderversie te zijn voor wie wel van de Harry Potter-wereld hield, maar krijgt steeds meer Star Wars-allures. Wij krijgen alvast zin om naar The Crimes of Grindelwald te gaan kijken.

Grindelwald

Op het einde van Fantastic Beasts and Where To Find Them ontdekken we het bestaan van Grindelwald, de gevaarlijke tovenaar die ook al opduikt in Harry Potter. Grindelwald wil de muggles, de niet-magische bevolking zeg maar, onderdrukken en de tovenaars laten regeren over de wereld. Zijn jeugdvriend, Albus Dumbledore (Jude Law), zal Grindelwald (Johnny Depp) uiteindelijk verslaan, dat wisten we al uit de Harry Potter-boeken. Maar daarbij krijgt hij blijkbaar de hulp van zijn voormalige student, Newt Scamander.

Dat wil zeggen dat Fantastic Beasts op wereldreis gaat: Newt krijgt een veilige locatie toegewezen in Parijs, we bezoeken uiteraard opnieuw het Hogwarts-kasteel en ook in de Verenigde Staten wordt weer duchtig rondgereisd. Want uiteraard krijgt Newt op zijn beurt dan weer de hulp van Tina en Queenie Goldstein en Jacob Kowalski, uit de eerste Fantastic Beasts-film. Ook de broer van Newt, Theseus, krijgt een plekje in de films.

Slang

We willen je nog niet te veel spoilen. Maar de trailer toont ook al enkele elementen die voor Harry Potter-fans reuze-interessant zijn. In deze analyse beschreven we al wat we kunnen verwachten en wat we al weten over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, en één gerucht lijkt alvast epische proporties aan te nemen. Want op één moment in de trailer, zien we hoe een personage (Claudia Kim) in een slang verandert. Niet zo maar een slang. Nagini, één van de horcruxes van Voldemort. J.K. Rowling is trouwens blij dat ze, na twintig jaar, de link tussen Nagini en Grindelwald kan onthullen.

Wat zit er nog in de trailer?

Wat krijgen we nog te zien? Dat de slangenvrouw deel is van het Circus Arcanus, waar we eerder al een poster van te zien kregen. Dat Grindelwald uit zijn gevangenis ontsnapt en getransporteerd wordt naar Europa. En dat Dumbledore goede redenen heeft om Grindelwald niet zelf aan te pakken.

We krijgen ook trouwens een nog jongere Dumbledore te zien én een nog substantieel jongere Grindelwald. Samen raken ze de Mirror of Erised aan, die ook te zien was in Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Een goede reden om nog eens naar Fantastic Beasts and Where To Find Them te kijken, want deze filmreeks, waar er in totaal vijf van worden verwacht, lijkt steeds donkerder te worden en steeds meer op een waardige opvolger van de Harry Potter-reeks. Gaan jullie kijken?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, is vanaf 16 november te zien in de bioscoop.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899