De verliezende finalist van ‘De Mol’: “Ik vond het niet altijd jammer als er iets misging”

Met drie begonnen ze in De Mol aan de finale in Sicilië. Aan het einde van de aflevering kennen we de mol (Senne), de winnaar (Bernard) en eindigde Michaël op de meest ondankbare positie als verliezende finalist. Ondanks die eerste ontgoocheling blikt Michaël toch zeer dankbaar terug op het avontuur.

“Eerst was er een seconde ontgoocheling, onmiddellijk gevolgd door een gevoel van rust. Vooraf had ik de winstkansen van Bernard net iets hoger ingeschat, en hij is voor mij zeker een verdiende winnaar. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik niet had willen winnen”, blikt Michaël terug.

“Het waren drie intense weken met een rollercoaster aan emoties en belevenissen, en die flitsten allemaal voorbij onmiddellijk net na de reveal. Maar de dankbaarheid voor dit hele avontuur nam heel snel de bovenhand.”

Verdacht

Doorheen het afgelopen seizoen van De Mol was Michaël voor heel wat kijkers lang de hoofdverdachte, al heeft hij daar naar eigen zeggen nooit bewust iets voor gedaan. “Ik ben heel vaak net iets te impulsief te werk gegaan, denk ik, waardoor niet alles altijd uitpakte zoals ik het wilde. De groepspot was ook niet altijd mijn eerste bezorgdheid. Daarom vond ik het ook niet altijd jammer als er eens iets misging tijdens opdrachten. Maar ik heb zeker nooit bewust iets laten foutlopen, ik ben altijd voluit gegaan”, legt hij uit.

“Op het moment zelf was ik mij nooit bewust van mijn onhandigheid, maar onmiddellijk na een opdracht kwam dat besef snel, ja. Thuis waren ze toch even ongerust over onze afvoerleidingen. Ik kreeg zelfs een bericht van onze architect, die stuurde dat hij me toch al betere waterleidingen had weten leggen. Ik kan iedereen wel geruststellen, we kunnen nog steeds met droge voeten rondlopen thuis en het water komt ook nog niet uit ons plafond”, lacht Michaël.

Omdat veel kijkers van De Mol op Michaël zaten, doken er ook heel wat wilde theorieën op over hem. “Die zijn wel leuk om te lezen, ja. Talpa is het Italiaans voor mol, en in een restaurant met de naam ‘La Talpa’ werkt een chef die Michaël heet. Overduidelijk dat Michaël de mol is dus. Daarom hebben ze mij gecast natuurlijk”, vertelt Michaël zijn leukste complottheorie.

Bromance

“Senne heeft het geweldig gedaan”, spaart Michaël zijn lof voor de mol niet. “Hij heeft ons als groep zo goed gelezen en bespeeld, je houdt het niet voor mogelijk. Onze groepspot is dan ook niet echt spectaculair hoog, ook al omdat Senne er een erezaak van maakte dat we geen enkele verdubbelaar konden verzilveren.”

“Ik vond ‘bromance’ altijd een heel lelijk woord, maar nu is dat toch wel een heel goede manier om onze band te omschrijven. Die was in de loop van de reeks al heel sterk, en het is er in die laatste dagen alleen maar mooier op geworden. Om dan samen De Mol te beleven tot het allerlaatste moment was een schitterende ervaring”, gaat hij verder.

Zelfvertrouwen

Op het einde kregen we ook nog een heel open moment te zien van Michaël aan de ontbijttafel met Gilles De Coster. “Ondanks het feit dat ik vaak heel aanwezig ben in een groep, ben ik vrij onzeker over mezelf. In onze molreis ben ik in een groep mensen terechtgekomen waar ik volledig mezelf kon zijn, en daar ook voor geapprecieerd werd. Dat geeft zo’n goed gevoel, en was een echte boost voor mijn zelfvertrouwen. Ik kan daar alleen maar dankbaar voor zijn”, blikt Michaël daarop terug.

Ook zijn selectie was voor Michaël een vertrouwensboost. “Eigenlijk vond ik de uitnodiging voor het eerste selectiegesprek een grote verrassing, omdat je dan plots beseft dat je kans maakt op een deelname aan De Mol. Mijn zoon was ook ongelooflijk enthousiast toen hij mijn deelname ontdekte in Café De Mol. In de loop van de reeks heeft hij wel een aantal keer moeten lachen met mijn flaters, maar op het moment dat hij wist dat ik in de finale zat, hebben we elkaar vastgepakt en zei hij dat hij ongelooflijk fier is op me. Fantastisch, toch?!”, besluit Michaël.

De laatste aflevering van het twaalfde seizoen van De Mol is zondag 19 mei te zien op Play4.

Wil je op de hoogte blijven over alles van De Mol? Word dan lid van onze Facebookgroep DE MOL 2024: alle hints en tips!.

Meer
Lees meer...