De volgende ‘Batman’ komt uit in 2021, zonder Ben Affleck

De volgende ‘Batman’ komt uit in 2021, zonder Ben Affleck

Hij is er: Warner Bros.’ nieuwste uitvoering van Batman heeft een releasedatum. Op 25 juni 2021 vliegt de vleermuis weer uit, maar wie er nu onder het masker zal zitten, dat blijft nog even geheim. Wat we wel al weten: het wordt niet Ben Affleck. 

We kunnen beginnen aftellen, na een goed jaar heen- en weren over regisseurs, acteurs en producers hebben we tenminste een releasedatum voor de volgende Batman. De superheld met de grootste lamp in Gotham rijdt weer uit z’n batcave op 25 juni 2021, dat maakte Warner Bros. bekend. Voor wie daar nog aan twijfelde: Batman wordt deze keer ook niet gespeeld door Ben Affleck. Daar zijn goede redenen voor.

Regisseur: Matt Reeves

Zo zou deze versie van Batman focussen op een jongere Batman, wat ongetwijfeld ook meer sequel-potentieel heeft. Voor de comicbookfans: dat wil niet zeggen dat Warner Bros. zich zal inspireren op Frank Miller zijn Batman: Year One. Da’s nochtans een favoriet van Matt Reeves, die de prent zal regisseren. Wie de nieuwe Batman zal spelen, blijft nog in mysteries gehuld, al werd de naam van Kit Harington wel genoemd.

Ook dat had behoorlijk wat voeten in de aarde: oorspronkelijk zou Ben Affleck, die de zwarte cape en panty aandeed in Justice League, Suicide Squad en Batman v. Superman: Dawn of Justice
de film zelf regisseren. Affleck had namelijk met Geoff Jones (van DC) een script geschreven, maar heeft nu te veel andere verplichtingen om zich bezig te houden met een nieuwe Dark Knight. Eerder dit jaar raakte daarom bekend dat Reeves zou overnemen. Hij moet nu nog op zoek naar een jongere Bruce Wayne.

Films met Ben Affleck

Voor wie Affleck zelf nog aan het werk wil zien, tenzij de zwarte panty’s echt noodzakelijk zijn, kan je hem binnenkort bewonderen in I Am Still Alive, naar het boek van Kate Alice Marshall. Maar ook Torrance, nog een Warner Bros.-productie, staat nog in de steigers. Geen gebrek aan Affleck dus. Die kijkt trouwens zelf ook best uit naar Bruce Wayne, liet hij weten op Twitter.

Gesponsorde artikelen