De winter is nog niet gedaan: mogelijk is er eindelijk echt koud weer op komst

De winter is nog niet gedaan: mogelijk is er eindelijk echt koud weer op komst

Wie niet goed tegen de kou kan, heeft nog niet veel moeten klagen tijdens de voorbije winter. Zo was het zelden eens echt koud, en intussen doen we het al dagen met temperaturen van boven de 10 graden. In de loop van de komende week koelt het echt opnieuw af, en daarna is er misschien toch nog echte winterkou mogelijk.

Het is niet alleen de somberste winter in jaren, ook de temperaturen willen niet mee. Althans toch niet als je van een stevige winterprik houdt. Volgens Noordweer Benelux waren de omstandigheden niet gunstig genoeg om echt winterweer naar ons land te brengen. Maar de winter duurt nog lang en het zou best eens kunnen dat in februari wel winterkou tot hier kan geraken. De factoren worden in elk geval positiever vanaf het begin van de volgende maand.

Eerst weer bewolkt en zacht

Maar we zullen nog even geduld moeten hebben, en deze week begint zoals we de vorige geëindigd zijn: grijs en vrij warm voor de tijd van het jaar. Morgen halen we zo’n 11 graden, terwijl we de zon zo goed als niet te zien zullen krijgen. Het KMI voorspelt ook weer een vrij krachtige wind. Daarna leveren we een paar graden in en dat gaan we vooral ’s nachts en ’s ochtends merken. Het kwik daalt naar en lokaal onder het vriespunt. Dinsdagochtend moeten we daarom rekening houden met aanvriezende mist. Daarna kan het zonnetje wel af en toe eens komen piepen, het wordt zo’n 7 graden.

Woensdag is het alweer grijs en valt er regelmatig een bui. In het binnenland halen we de kaap van 10 graden opnieuw, hoewel het na de middag nog wat kan afkoelen. Dan zou het ook droger moeten worden. Vanaf donderdag wordt het dan echt weer wat frisser. Zeker in de Ardennen kan de neerslag dan soms een winters karakter hebben. Hetzelfde weer voor vrijdag, hoewel het dan overdag wel grotendeels droog kan blijven.

Februari

Het volgende weekend mogen we ons weer opmaken voor grijs, nat en winderig weer bij zo’n 6 tot 8 graden. Voor het begin van februari verwacht het KMI echter toch frisser weer en de kans op smeltende sneeuw of sneeuw neemt toe. Maar of dat echt in een winterprik zal resulteren, valt af te wachten. De wintergoden zullen de komende weken in hun kaarten laten kijken. Volgens Noodweer Benelux zijn de kansen op koud weer in februari alvast groter dan ooit deze winter.

Gesponsorde artikelen