Left Right
scrollTop top

Delen van het plasseks-dossier over Trump zijn bevestigd, maar niet dat deel


Delen van het plasseks-dossier over Trump zijn bevestigd, maar niet dat deel

Vervelend nieuws voor Donald Trump want bepaalde delen van het beruchte plasseks-dossier, dat hij altijd heeft afgedaan als “fake news” zouden bevestigd zijn door Amerikaanse onderzoekers. Het gaat niet over de urinerende prostituees, maar wel over gesprekken die het campagneteam van Donald Trump zou hebben gehad met de Russische geheime dienst.

Zo’n 10 dagen voor Donald Trump officieel de eed aflegde als president van de Verenigde Staten, kwamen CNN en BuzzFeed met een bezwarend dossier van 35 pagina’s op de proppen. Daarin stonden allerhande zaken die de president in diskrediet konden brengen en die door Rusland zouden kunnen gebruikt worden om Trump te chanteren.

De meest opmerkelijke passage in het dossier is die over prostituees die in een hotel is Moskou op elkaar zouden geürineerd hebben voor de ogen van Trump. Dat blijft voorlopig een gerucht, maar volgens CNN zouden er nu wel bewijzen zijn van andere zaken in het dossier.

Meer geloofwaardigheid

Amerikaanse onderzoekers zouden bewijzen hebben van gesprekken tussen iemand van het campagneteam van Trump en de Russische geheime dienst waarin gevoelige informatie wordt uitgewisseld. De details van die gesprekken zouden exact overeen komen met wat in het beruchte dossier staat.

Daardoor krijgt dat dossier dus meer geloofwaardigheid. Sean Spicer, woordvoerder van het Witte Huis, heeft al gereageerd door alle bericht af te schilderen als “fake news”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…