Denemarken zet uitgewezen migranten samen op eilandje dat gebruikt werd voor medische experimenten

Denemarken zet uitgewezen migranten samen op eilandje dat gebruikt werd voor medische experimenten

Denemarken heeft een radicaal nieuw plan om met de angsten van zijn bevolking om te gaan. De Denen liggen blijkbaar wakker van massa-immigratie en dus zal de overheid immigranten overbrengen naar een eilandje: Lindholm Island, ten zuiden van Kopenhagen. Dat is het resultaat van een akkoord tussen de extreemrechtse en centrumrechtse partijen in Denemarken. Het wordt migranten daarmee expliciet moeilijk gemaakt. 

Denemarken heeft grootse plannen voor asielzoekers die uitgeprocedeerd zijn: ze naar een afgelegen eilandje aan de Deense kust sturen. Dat is het plan b voor asielzoekers die niet meer terug naar hun eigen land kunnen. “Ze zijn ongewenst en ze zullen dat moeten ondervinden”, zegt immigratieminister Inger Støjberg op Facebook.

Lindholm Island

Volgens The New York Times heeft de Deense People’s Party, een extreemrechtse partij, een akkoord bereikt met de regering om tot honderd mensen vast te zetten op Lindholm Island, een eilandje zo’n drie kilometer van de Deense kust. Ook buitenlanders die een crimineel feit hebben gepleegd, zullen naar het eiland moeten.

’t Is niet alleen goed nieuws in Scandinavië: alcoholisme, antidepressiva en schulden

Mocht het nog niet volledig als een ghetto klinken: de asielzoekers moeten zich elke dag melden op het eilandencentrum. Als ze dat niet doen, riskeren ze gevangenisstraf. Van het eiland komen, wordt quasi-onmogelijk, want er zullen zo weinig mogelijk ferry’s ingezet worden om het centrum te bevoorraden.

Google Maps

Kosten

Martin Henriksen zegt aan TV 2: “We gaan het aantal ferry-aankomsten zo veel mogelijk minimaliseren. Het is de bedoeling dat het zo moeilijk en duur mogelijk wordt.” De bedoeling is volgens Henriksen om op kosten te besparen: het kost zo’n 130 miljoen euro om het vier jaar open te houden. De faciliteit gaat open in 2021.

In Denemarken nemen ze vluchtelingen eerst juwelen en cash af voor ze binnen mogen.

Volgens de Deense minister van Financiën, Kristian Jensen, die de onderhandelingen over het eiland geleid heeft, is het opvangcentrum geen gevangenis. Da tklopt ook, mocht je nog twijfels hebben over het imago van Lindholm Island: het was vroeger een labo waar proeven op dieren werden gedaan, grotendeels voor het testen van medicatie.

Extreem-rechts deelde pepperspray uit op de Deense straten tegen migranten.

Crematorium

Eén van de grootste kosten zal dan ook zijn dat er accommodatie moet voorzien worden voor de uitgewezen asielzoekers. Momenteel zijn er stallen, er is ook een labo en een crematorium. Er is dus nog behoorlijk wat werk aan de winkel voor het centrum opent in 2021.

iStock

Gesponsorde artikelen