Derde gruwelaffaire in korte tijd schokt Madrid: 26-jarige vermoordt moeder en eet haar samen met z’n hond op

Derde gruwelaffaire in korte tijd schokt Madrid: 26-jarige vermoordt moeder en eet haar samen met z’n hond op

Un hijo caníbal: het wordt ongetwijfeld ooit nog de titel van een film over wat zich in een flat in Madrid afspeelde de jongste maand. Een kerel van 26 heeft daar z’n moeder vermoord, haar in stukken gesneden en vervolgens opgegeten. Ook de hond des huize mocht meeproeven. Misschien kunnen ze ineens een serie bedenken, want María Soledad Gómez Ruiz is de derde vrouw die de jongste maanden in Madrid het slachtoffer is geworden van een gruwelmoord door een psychopaat.

Alberto Sánchez Gómez wordt verdacht van moord en kannibalisme. Volgens de politie heeft de Spanjaard toegegeven dat hij zijn moeder heeft gedood en haar in kleine stukjes heeft gesneden. Die at hij op en voerde hij aan zijn hond.

In de koelkast en elders in het appartement van de man vond de politie plastic bakjes met daarin resten van de moeder. De zoon was blijkbaar al een maand lang zijn moeder beetje bij beetje aan het oppeuzelen en voerde het vlees ook aan zijn hond. Een van de agenten die het huis doorzochten was zo geschokt, dat hij kokhalzend naar buiten rende voor wat frisse lucht.

De zaak ging aan het rollen nadat een vriend van de moeder naar de politie was gestapt. Hij had Maria Soledad Gómez (66) al een maand niet gezien, en dat was vreemd, want Maria was een vrouw van rotsvaste gewoontes: elke dag kocht ze haar krantje en dronk ze wat in een tapasbar in de buurt. De vriend kon niet geloven dat ze was vertrokken zonder iets te zeggen.

De politie belde aan bij het huis van Gómez. Zoon Alberto maakte een nerveuze indruk en omdat hij onduidelijke verklaringen gaf voor de afwezigheid van zijn moeder, deed de politie huiszoeking. Daarbij doken de gevulde tupperwarebakjes op en gaf de zoon het kannibalisme toe.

In de buurt en bij de politie was bekend dat de zoon zijn moeder herhaaldelijk had mishandeld. De vrouw had daarvan zeker twaalf keer melding gemaakt bij de politie. Haar man, een meubelmaker, overleed vijftien jaar geleden.

De zoon studeerde aan een hotelschool in Madrid en stond bekend als een zwijgzame eenling. Bij het uitlaten van zijn hond droeg hij altijd een integraalhelm.

In de koelkast en elders in het appartement van de man vond de politie plastic bakjes met daarin resten van de moeder. De zoon was blijkbaar al een maand lang zijn moeder beetje bij beetje aan het oppeuzelen en voerde het vlees ook aan zijn hond. 

De Rey del Cachopo

Het is al de derde gruwelmoord in korte tijd in Madrid op een vrouw. De eerste zaak was die van de zogenaamde Rey del Cachopo, César Román. Hij vermoorde zijn vriendin Heydi Heydi Paz Bulnes. De politie vond in augustus een deel van haar lichaam werd terug in een koffer in een lokaal dat César had gehuurd in een wijk in Madrid.

Nadat de politie het lichaam zonder armen, benen en hoofd van de 25-jarige vrouw had gevonden duurde het tot november voor de zoektocht naar de “Rey del Cachopo” kon beginnen. Toen pas kon het DNA gelinkt worden aan de zus van Heydi. Men ging ervan uit dat César was gevlucht naar het buitenland maar uiteindelijk bleek dat hij met een ander uiterlijk en onder een andere naam al twee maanden aan het werk was in de keuken van een bar/restaurant in Zaragoza. De eigenaresse wist hem uiteindelijk te herkennen aan de hand van foto’s in de krant en beelden op de televisie waarna zij de politie waarschuwde.

Een cachopo is een gerecht typisch voor de regio Asturië bestaande uit twee grote kalfsfilets met daartussenin Spaanse ham en kaas. Het gerecht wordt bereid met paneermeel en ei en daarna gebakken of gefrituurd gegeten. Normaal wordt het gegarneerd met aardappelen en meestal geserveerd met paprika of champignons.

Manuel amuseert zich in de koelruimte

César noemde zichzelf de koning van dit gerecht omdat hij beweerde een wedstrijd cachapo-maken te hebben gewonnen. Hij wist met die titel naamsbekendheid te krijgen en was te zien op de televisie en te horen op de radio. Door zijn bekendheid kon hij een restaurant openen waar hij de 25-jarige serveerster Heydi leerde kennen met wie hij een relatie kreeg. En die hij dus aan stukken sneed en in een koffer stak (en bewaarde). Ondertussen is trouwens uitgekomen dat er nooit een wedstrijd cachapo-maken was en dat de moordenaar dat dus allemaal had verzonnen (en dat de media mooi in dat verzinsel trapte).

En dan is er de zaak van een ober uit Alcalá de Henares, Manuel Moreno (42). Die werd twee weken geleden gearresteerd voor de moord op zijn 22-jarige vriendin. Die had hij een jaar geleden omgebracht en gedurende dat jaar bewaarde hij haar in een koelruimte. Waar hij zich naar eigen zeggen “een jaar lang amuseerde” met het lichaam.

Gesponsorde artikelen