Meer details uitgelekt over sequel op ‘The Lion King’

Disney is volop aan het werken aan een sequel van de succesvolle live action-remake van The Lion King uit 2019. Daarin zouden naast heel wat gekende personages ook enkele nieuwe hun opwachting maken.

De originele animatiefilm The Lion King uit 1994 is één van de meest bekende Disney-films aller tijden. Toen de filmstudio begon met live action-remakes van al hun klassiekers kon een remake van The Lion King dan ook niet uitblijven. Die kwam er uiteindelijk in 2019 van de hand van Jon Favreau.

Barry Jenkins

De film werd met een opbrengst van 1,66 miljard dollar (1,36 miljard euro) een groot succes. Niemand was dan ook verbaasd toen Disney in september vorig jaar bekendmaakte dat het plannen had voor een sequel op de iconische film. De verwachtingen daarvoor waren meteen hoog, want met Barry Jenkins kreeg het project een regisseur die in 2017 met Moonlight al een Oscar won.

Sindsdien was het echter stil rond het project, tot nu. De website The DisInsider deelde namelijk nieuwe informatie op basis van een insider met de naam Daniel Richtman. Hij baseert zich daarbij op een casting call voor de productie van deze film.

Jonge Scar en Mufasa

Daaruit blijkt dat Disney momenteel acteurs cast om de rollen van de jonge Scar en Mufasa te spelen. Voor beide personages is de studio op zoek naar jonge acteurs tussen de 8 en 13 jaar. De jongere versies van deze bekende personages zullen een hoofdrol vertolken in de sequel van The Lion King. Deze nieuwe film is dus niet rechtsreeks een vervolg op de vorige, maar kijkt ook naar de jeugd van Mufasa.

Disney is daarnaast ook op zoek naar acteurs voor gloednieuwe personages die niet te zien waren in eerdere The Lion King-films. Hun namen zijn de volgende: Adah, Horatio, Elijah, Celia, Kaliban, Cardi en Zola. Verder kunnen we lezen dat er gezocht wordt naar een mix van Britse en Amerikaanse accenten, maar meer informatie is er voorlopig niet.

Meer
Lees meer...