Deze 10 werden wereldberoemd dankzij Instagram

Je kan Instagram gebruiken om in contact te blijven met je vrienden, foto’s van schattige dieren te bekijken of kookinspiratie te zoeken. Maar je kan Instagram ook gebruiken om bekend te worden. Dat is althans waar deze tien mensen in slaagden.

1. Jonathan Nafarrete: 20.917 volgers

Instagram

Jonathan is gewoonlijk niet te zien op zijn foto’s, want hij is zelf fotograaf. Dankzij Instagram kon hij al samenwerken met Audi, Nike, Sheraton en T-Mobile, voor het opzetten van hun fotocampagnes. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met Instagram LA, dat onder andere “Instawalks” organiseert.

Toch benieuwd hoe de jongeman eruitziet? Zo:

Instagram

2. Broderick Hunter: 22.594 volgers

Instagram
Jonathan werd wel bekend omwille van zijn looks. Hij was goed op weg om basketbalspeler te worden, tot een fotograaf hem ontdekte op Facebook. Hij deed een shoot, zette het resultaat op Instagram en kreeg zoveel goede reacties dat hij besloot om model te worden.

3. Misty Copeland: 125.069 volgers

Instagram
Misty (31) maakt al sinds haar zestiende deel uit van het American Ballet Theater en is de enige Afrikaans-Amerikaanse soliste. En toch is ze bekender om haar Instagram-account. Het is dan ook erg tof om haar leven als danser te volgen: van het oefenen, over fotoshoots tot optredens. In maart brengt Misty zelfs een boek over haar leven uit: Life in Motion: An Unlikely Ballerina.

4. Bex Finch: 195.395 volgers

Instagram

Bex werd bekend op Instagram met de uitvinding van de hashtag #fromwhereistand. Die wordt gebruikt om je leven in kaart te brengen vanuit het perspectief van je voeten. De hashtag (en het camerastandpunt) zijn ontzettend populair bij Instagrammers. 

Het meisje zelf ziet er zo uit:

Instagram

5. Harry Hudson: 167.442 volgers

Instagram

Harry probeerde het als muzikant te maken in Los Angeles, tot hij in de zomer van 2013 de ziekte van Hodgkin kreeg. De 20-jarige besloot om zijn strijd luid en duidelijk te delen op Instagram en Twitter, wat hem al snel duizenden volgers opleverde. De hashtag #prayforharry was wereldwijd zelfs trending.

Instagram

6. Liz Eswein: 1.110.373 volgers

Instagram

Liz verbergt zich meestal achter haar smartphone, die ze gebruikte om de onofficiële fotograaf van New York City te worden. Door dat te doen werd ze bekend en verzamelde ze een heleboel fans. Ze is zelfs een van de meest gevolgde ‘onbekende’ Instagrammers. 

7. Theron Humphrey: 409.657 volgers

Instagram

Deze professionele fotograaf reisde door Amerika met zijn hond Maddie voor de fotodocumentaire Why We Rescue. Hij werd bekend door Maddie te laten poseren op speciale manieren, zoals hier.

Instagram

8. Camila Coelho: 1.688.076 volgers

Instagram

Camila deelt beautytips en -trucjes op haar YouTube-kanaal, dat meer dan een half miljoen volgers heeft. Op Instagram post ze dan het resultaat van haar tips. Eén foto kan tot meer dan 60.000 likes krijgen.

9. Murad Osmann: 677.865 volgers

Instagram

Murad en zijn vriendin Natalia Zakharova vormen een van de populairste koppels van Instagram. Murad maakt foto’s van zijn vriendin die zijn hand neemt en hem de bekendste plaatsen ter wereld toont. De serie kreeg de titel Follow Me en bracht hen onder andere al naar Parijs, Bali, Barcelona, New York City en Hong Kong.

10. Jen Selter: 1.827.599 volgers

Instagram

Jen Selter ten slotte heeft dan weer het bekendste achterwerk ter wereld, dat ze graag laat zien aan de hand van belfies. Ze begon foto’s van haar sportsessies te posten in maart 2012 en mag onder andere Rihanna onder haar fans rekenen. Ze heeft zelfs haar eigen hashtag: #seltering.

Meer
Lees meer...