Deze 26 bestemmingen zou elke wereldreiziger op zijn bucket list moeten zetten, maar toch zijn er amper bezoekers

Het is soms moeilijk te kiezen naar welke landen je op reis wil gaan. Maar blijkbaar is er toch een trend van landen die nìet gekozen worden. Een onderzoek toont aan waar Britse toeristen dit jaar (niet) op reis gingen. Deze 26 bestemmingen zijn écht de moeite waard om te bezoeken, maar hebben (nog) geen last van te veel toeristen, integendeel.

26. Botswana

Het is een van de beste plekken om op safari te gaan, zo bewezen ook onze wereldreizigers Nils en Herman al, maar toch kon Botswana het afgelopen jaar maar rekenen op nog geen 3.000 bezoekers. Er zijn nochtans zo’n 355 safari’s te boeken, zo meldt Safari Bookings.

25. Turks- en Caicoseilanden

Deze eilanden liggen in de Antillen, waar er zo’n honderd eilanden in totaal zijn. Ondanks luxe en de prachtige Caribische wateren zijn er nog maar weinig toeristen geweest. Volgens de lokale website VVV regent het nochtans het minst van alle Caribische eilandjes op de Turks- en Caicoseilanden.

24. Guinee-Bissau

Guinee-Bissau ligt in West-Afrika en heeft smaakvol eten en gigantisch veel gastvrijheid in petto. Er zijn schildpadden en nijlpaarden te zien in prachtige natuurgebieden.

23. Guadeloupe

De archipel Guadeloupe bestaat uit vijf eilanden, maar is een van de minder bezochte landen in de Caraïben. Toch is het er de moeite, want er zijn witte zandstranden, een van de mooiste havens ter wereld en het prachtige Guadeloupe National Park.

22. Liberia

Met een burgeroorlog en het uitbreken van het ebolavirus, kreeg Liberia het hard te verduren. Het is dus ergens wel te begrijpen waarom nog maar weinig mensen het land ontdekt hebben, maar toch zijn er veel bezienswaardigheden. Bezoek het Sapo National Park en ontdek er bosolifanten en dwergnijlpaardjes.

21. Fiji

Wie houdt van snorkelen en duiken zal Fiji zeker de moeite waard vinden, maar ook aan land van de 330 eilanden die Fiji telt is er veel om te zien. Het eiland is bijvoorbeeld enorm populair voor bijzondere huwelijksreportages.

20. Saint Vincent en de Grenadines

Nog geen 200 kilometer van Rihanna’s geboorteland Barbados, liggen Saint Vincent en de Grenadines: opnieuw een archipel van 32 eilandjes vol luxe en chique jachthavens. Walvissen spotten, vulkanische bergen beklimmen of op een hagelwit strand liggen? Je kan het hier allemaal.

19. Nicaragua

Het grootste land van Centraal-Amerika is Nicaragua, maar veel toeristen heeft het land nog niet gelokt, zeker in vergelijking met buurlanden zoals Costa-Rica en Guatemala. En dat is een grote fout, want Nicaragua heeft werkelijk alles: prachtige kerken in de meest gezellige dorpjes, vulkanen die je een adembenemend uitzicht over de omgeving geven en witte stranden met surfklare golven. Waar wacht je nog op?

18. Uruguay

Er zijn vissersdorpjes en wijnakkers te vinden in Uruguay. Moeten we nog meer zeggen?

17. Djibouti

In Djibouti vind je het meest zoute meer ter wereld, net als nog een aantal nomadische volkeren die door het land trekken. En er is ook nog vulkanisch gebied voor de echte avonturiers.

16. Kirgizië

Wil je je echt eens in niemandsland voelen? Ga dan naar Kirgizië. Het Aziatische land wordt ook wel eens het ‘Zwitserland van Azië’ genoemd en dat is te danken aan de ijzige gletsjers, dennenbomen en hoge bergketens.

15. Jemen

Chandler uit Friends zei ooit tegen Janice dat hij voor zijn werk naar Jemen moest verhuizen, maar had jij voordien al over het land gehoord? Het is er nochtans de moeite, want het land heeft een prachtige geschiedenis waar nog veel overblijfselen van te zien zijn in het land. En er zijn ook prachtige stranden. Helaas is het land niet veilig en wordt er vooralsnog afgeraden om erheen te reizen.

14. Papoea-Nieuw-Guinea

Leer bij over de inheemse stammen in Papoea-Nieuw-Guinea of ga snorkelen in de spectaculaire koraalriffen. Geniet van een strandwandeling of beklim Mount Wilhelm. Er is voor iedereen wat te doen in dit prachtige land.

13. Mozambique

Hoewel Mozambique de plaats is van het bekende Tofostrand en een kustlijn heeft van bijna 3.000 meter lang, heeft dit Afrikaanse land nog veel meer te bieden zoals mangrovemoerassen en een aantal mooie bergen.

12. Frans-Polynesië

In de Stille Zuidzee vind je de eilandjes die samen Frans-Polynesië vormen. Bereid je voor op een verblijf in een bungalow die net boven het water hangt, ga een machtige waterval bezoeken en zwem in de lagunes van Fakarava en Vaitape.

11. Suriname

Hoewel Suriname een populaire bestemming is voor studenten om er een stage te lopen, vinden toeristen er niet zo snel hun weg naartoe. Er is een prachtig regenwoud waar je door kan trekken en hoofdstad Paramaribo heeft een prachtig koloniale architectuur.

10. Burkina Faso

Burkina Faso kent een leuke muziekscène. In de hoofdstad vind je er zelfs een aantal hippe jazzbars terug en toeristen worden er behandeld als eregasten. Maar dat is niet het enige. Het Afrikaanse land heeft ook een prachtige natuur waar je onder andere zelfs cheeta’s en olifanten kunt spotten.

9. Britse Maagdeneilanden

Er zijn amper mooiere plaatse om te zeilen dan op de Britse Maagdeneilanden, maar nadat orkaan Irma huishield in het land, komen de toeristen niet meer langs. Geef de eilanden toch een kans, want op veel plaatsen kun je een privé-hotel boeken en geniet je des te meer van dat ‘weg-van-de-wereld-gevoel’. Oh en er zijn ook wilde flamingo’s.

8. Paraguay

Er is zoveel moois om te zien in Zuid-Amerika, maar Paraguay hoort daar voor veel mensen blijkbaar niet bij. Toch hoeft Paraguay niet onder te doen voor de andere landen in de regio. Een uitgestrekte wildernis, veel koloniale restanten en een rijke geschiedenis maken dit land meer dan de moeite waard.

7. Tsjaad

Zin om de Sahara-woestijn in te trekken of het Tsjaadmeer te ontdekken? Groot gelijk heb je! Alleen moet je die reis misschien toch nog even uitstellen, want ondanks de pracht in het land, is het er momenteel niet veilig na een aantal aanslagen van Boko Haram.

6. Kiribati

De eilandjes van Kiribati liggen ten zuiden van Hawaï en hebben helder water, klaar om in te duiken, natuurreservaten en een overvloed aan sportieve mogelijkheden. Dus hopla, boek dat ticket nu maar.

5. Armenië

Wist jij al dat Armenië een van de oudste landen ter wereld is? De prachtige natuur zorgt voor geweldige wandelingen, maar vergeet ook zeker geen bezoekje aan Zorats Karer, het stenen leger van Armenië waar veel legendes over bestaan.

4. Togo

Lemen hutten die lijken op een fort en een bizarre fetisj-markt die je niet mag missen als je fan bent van schedels en voodoo-poppetjes: Togo heeft veel verrassende dingen te bieden.

3. Benin

Benin is een Afrikaans land waar elke nederzetting zijn eigen vibe heeft. Het is dus zeker de moeite om rond te trekken in Benin en zo veel verschillende facetten van het land te leren kennen. In de natuurreservaten kan je ook leeuwen, olifanten en cheeta’s tegen het lijf lopen. Parc National de la Pendjari werd zelfs door Lonely Planet verkozen als een van de beste plekken in Afrika om lokale fauna te zien.

2. Swaziland

Swaziland heeft een ‘Heaven Valley’ die je het beste kan aanschouwen als je een bezoek brengt aan het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Je kan er zelfs kamperen! Of je kan ook leeuwen en ooievaars gaan spotten in het Hlane Royal National Park. Natuur niet zo je ding? Ga dan een avondje gokken in goudmijndorp Piggs Peak.

1. San Marino

Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar het is de Italiaanse microstaat San Marino die het minst aantal toeristen mocht ontvangen het afgelopen jaar. Er wonen slechts 33.000 mensen in de staat. Bezoek San Marino zeker als je houdt van een middeleeuwse sfeer. San Marino is namelijk een ommuurd stadje vol kronkelende straatjes, kasseien en torens die dateren uit de 11de eeuw.

Waar wil jij naartoe?

Meer
Lees meer...