Deze 70-jarige opa brengt Pokémon Go naar een heel nieuw niveau

Deze 70-jarige opa brengt Pokémon Go naar een heel nieuw niveau

Pokémon Go is nog lang niet passé. Hoewel de rage bij ons een beetje is gaan liggen, zijn er nog steeds die-hard fans die er alles aan doen om dé ultieme pokémontrainer te worden. En de grootste kanshebber is een 70-jarige opa uit Taiwan. Want hij brengt Pokémon Go naar een heel nieuw niveau.

De tijden waarin je op elke hoek van de straat een groepje jongeren op z’n smartphone zag swipen in een poging om de zoveelste Rattata te pakken te krijgen, liggen al een tijdje achter ons. Maar sommige pokémontrainers weten van geen ophouden. Zo is er Chen Sanyuan, een 70-jarige opa uit Taiwan, die wel heel ver gaat om the very best te worden.

9 smartphones

Chen Sanyuan werd opgepikt door gebruikers op reddit. Op het Pokémon Go subreddit verschenen geregeld foto’s van de 70-jarige man, want hij rijdt met zijn gepimpte Pokémon Go-fiets uiteraard behoorlijk in de kijker. Hij kreeg op reddit al snel de titel ‘hardcore Pokémon hunting grandpa’ veroverde. Maar nu is een lokaal tv-station de man om wat meer informatie gaan vragen.

Sanyuan woont in Taipei City, Taiwan, waar hij op zijn eigen manier de ultieme Pokémontrainer probeert te worden. Daarvoor trekt Sanyuan dagelijks op pad met zijn fiets waarop hij maar liefst negen smartphones monteerde. Naast die smartphones sleurt hij op z’n fiets ook negen powerbanks mee, waardoor hij maar liefst 20 uur aan een stuk op Pokémonjacht kan. Gotta catch ‘em all!

Screenshot YouTube

Dure hobby

Chen Sanyuan leerde Pokémon Go kennen via zijn kleinzoon en kreeg de smaak al snel te pakken. Hij fietste altijd al graag rond in Taipei, dus was het voor hem de ideale hobby. Maar het werd een hobby die al snel uit de hand liep.

Sanyuan gaat namelijk vijf tot zes dagen per week op Pokémonjacht, waarbij hij met z’n negen accounts op verschillende smartphones tegelijk speelt. Maar het is niet alleen tijd dat hij spendeert in het spel, hij heeft er ook een smak geld voor over. Sanyuan geeft namelijk maandelijks zo’n 1.280 euro uit aan het spel. Dat geld gaat niet alleen naar aankopen in de app, maar ook naar extra functies op zijn gepimpte fiets.

De 70-jarige Sanyuan is namelijk van plan om zijn arsenaal uit te breiden van negen naar elf smartphones, allemaal met een eigen account van minimum level 30. Door met zoveel accounts tegelijk te spelen, kan hij in z’n eentje gyms aanvallen en hoeft hij dus niet te wachten op hulp van andere spelers. Toch blijft hij een vriendelijke speler, zo koopt hij liever dingen in het spel dan andere mensen aan te vallen in gyms omdat hij op die manier “andere spelers ongelukkig maakt”. Sanyuan speelt liefst op een zo vredevol mogelijke manier.

Pokémon Let’s Go

Pokémon is trouwens bezig aan een nieuw spel, dat het midden vormt tussen Pokémon Go en de klassieke spellen van Pokémon, zoals je die kent vanop de Gameboy.

Pokémon Let’s Go komt uit in november, maar hier kan je al een exemplaar reserveren.

Bekijk Chen Sanyuan hier in actie:

Screenshot YouTube

Gesponsorde artikelen